Kinderopvang Boerenhummeltjes

Open huis praktijk TCG Jan Elferink in Lichtenvoorde

Het is dé gelegenheid om geheel vrijblijvend informatie in te winnen over de traditionele Chinese geneeswijze en kennis te maken met de praktijk van Jan Elferink in Lichtenvoorde, belangstellenden krijgen inzicht in de behandelingen waarmee prima resultaten worden geboekt. Het open huis is op zaterdag 12 en zondag 13 september, aan de Dijkstraat 25 in Lichtenvoorde. Iedereen is van harte welkom tussen 11 en 16 uur.Door speciale maatregelen is het coronaveilig. Tijdens het open huis zijn er ook looproutes en een aparte ingang en uitgang gecreëerd. Bezoekers kunnen zich dus met een gerust hart laten informeren. De praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze van Jan Elferink is een begrip in de Achterhoek. Het heeft in ruim twintig jaar een uitstekende naam opgebouwd. In die periode zijn er veel patiënten geholpen. De gerenommeerde therapeut heeft veel kennis en ervaring opgebouwd en schoolt zich continu bij. De klachten die worden behandeld zijn heel breed. Het gaat onder andere om hoofdpijn of migraine, chronische vermoeidheid, gewrichtspijnen en reumatische aandoeningen, rusteloze benen, huidklachten, depressie, problemen met menstruatie en kanker. Tijden het open huis is er speciale aandacht voor typische herfst- en winterklachten zoals longproblemen, last van spieren en gewrichten, reuma en huidklachten.

Altijd maatwerk

“De aanpak is heel persoonlijk, het gaat altijd om maatwerk”, zegt Jan Elferink. Er wordt resultaatgericht gewerkt. Na een gedegen intake volgt een diagnose en een behandelplan. Afhankelijk van de diagnose worden de bijpassende kruiden uitgezocht. Vrijwel alle klachten en gezondheidsproblemen kunnen op deze manier worden aangepakt. Jan Elferink: “De meeste patiënten, die hier komen, hebben vaak al jarenlang problemen. In het reguliere circuit komen ze niet verder. Het geeft veel voldoening als we die mensen kunnen helpen.” Er wordt gezocht naar de oorzaak van het probleem.

Juist dan kan er structureel aan herstel worden gewerkt. Dat geldt voor veel lichamelijke klachten. Jan Elferink is onder andere gespecialiseerd in het behandelen van klachten veroorzaakt door wind en koude. Daaronder behoren klachten van verkoudheid, reuma, artrose, froosen shoulder e.d. Hij is ook bedreven in behandelingen met de FSN naald van de wereldberoemde Dr. Zhonghua Fu op het Instituut voor BBRS Geneeskunde. De cursus FSN (Fu’s Subcutaneous Needling) is een bijzondere techniek gericht op alle vormen van pijn.

Specifieke vrouwenproblemen

De praktijk van Jan Elferink beschikt sinds enige tijd over acupuncturist Carla Oostveen, zij is op maandag en dinsdag aanwezig en heeft als specialisatie typisch vrouwenproblemen.  

Carla heeft zich bijgeschoold in gynaecologie m.b.t. infertiliteit. Dit betekent o.a. het kunnen reguleren van de menstruele cyclus en het begeleiden van trajecten om met hulp toch zwanger te kunnen worden (IVF, ICSI of IUI). Wetenschappelijk onderzoek laat namelijk zien dat bijvoorbeeld een IVF behandeling in combinatie met acupunctuur voor een veel beter resultaat zorgt. Met het reguleren van de cyclus kunnen niet alleen bepaalde infertiliteitproblemen worden behandeld maar ook veelvoorkomende klachten rondom de menstruatie zoals buikpijn, vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijn, rugpijn en pijnlijke borsten.

Erkenning

De Traditionele Chinese Geneeswijze is erkend door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. In Nederland worden de behandelingen grotendeels vergoed via de aanvullende verzekeringen (de kruiden niet). Jan Elferink is een geregistreerd TCG therapeut en lid van de Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeswijzen ZHONG. Carla is lid van de NVA, de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Deze verenigingen zijn nationaal erkend.

Iedereen is welkom bij de praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze en het Centrum voor Alternatieve Zorg Achterhoek. Een doorverwijzing van een huisarts is niet nodig, al komt dat wel steeds vaker voor. De praktijk bevindt zich aan de rand van het centrum van Lichtenvoorde, er is ook voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt.


Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijze Jan Elferink
Dijkstraat 25
7131 DM  Lichtenvoorde
T  0544 375124
M 06 – 51104848
mail@jan-elferink-tcm.nl

I   www.jan-elferink-tcm.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je ook inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *