Festival

Festival BuitenGewoon gaat door deze zomer!

Na een jaar zonder straattheater is er goed nieuws voor liefhebbers van het BuitenGewoon Festival. Op zaterdag 6 juli zijn er weer fantastische acts te zien in en om het centrum van Doetinchem.

Het thema is dit jaar: “Balanceren op hoog niveau. Ook het rode mannetje bekend uit 2018 is de komende maanden weer actief in de binnenstad om iedereen op de hoogte te houden van het hoe, wat en wanneer van het festival. Samen met alle vrijwilligers en programmeur Frens te Kiefte is het gelukt om een kleurrijk programma voor de bezoekers van onze mooie stad Doetinchem in elkaar te zetten. De programmering is zo samengesteld dat het voor een breed publiek aantrekkelijk is. Er komen acts uit zowel het binnen- als het buitenland met theater, dans en muziek.

Maatschappelijk

De voorstellingen variëren van acrobatiek op ‘hoog niveau’ tot acts lager bij de grond. Zoals altijd kaarten sommige voorstellingen ook een maatschappelijk thema aan, alle acts vinden plaats in de buitenlucht. Een paar tipjes van de sluier lichten we alvast voor jullie op:

Kom je verbazen over de Gillende Keukenprins!

De Gillende Keukenprins is als enige op deze wereld in het bezit van het keukenorgeldrumgestel: koken, orgel spelen en drummen tegelijk…een eitje! In deze fysieke voorstelling die het midden houdt tussen theater, circus en een rockconcert, draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Rondvliegende ingrediënten, verse beukende muziek, een vlijmscherp koksmes als stuwer in een intieme ode en uiteindelijk na een storm van zevenentwintig-en-een-halve minuut is ‘ie’ daar; De Pannenkoek.

Maar schrik niet van de gigantische beesten

Men denkt dat ze uitgestorven zijn, maar toch keren de grootste beesten die ooit op aarde rondliepen terug naar de eenentwintigste eeuw. Met een oorverdovend gebrul stormen deze Saurussen door de menigte, op zoek naar voedsel om hun honger te stillen. Mensen springen snel opzij omdat ze nog nooit zulke gigantische beesten hebben gezien.

Er klinkt een brede zucht van verlichting als de Saurussen planten beginnen te eten. Ah vegetariërs!

De voorstellingen zullen plaatsvinden op verschillende locaties in de binnenstad van Doetinchem en zijn gratis toegankelijk. Zet 6 juli vast in je agenda en houd de kranten en social media in de gaten (Facebook en Instagram).

Voor meer informatie kun je ook kijken op de website: Theaterfestival Straattheater Festival | Buitengewoon2022 | Doetinchem (festivalbuitengewoon.nl)

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *