Opening Natuurbegraafplaats Schapenmeer zaterdag 21 mei

Berry Promens

Op zaterdag 21 mei opent Natuurbegraafplaats Schapenmeer in Vorden. De openingsfestiviteiten waren eerder uitgesteld vanwege de corona crisis. Bezoekers kunnen zich op een informatiemarkt laten informeren over natuurbegraven en een groene uitvaart en elk half uur zijn er rondleidingen over de begraafplaats.

Natuurbegraafplaats Schapenmeer ligt vlakbij het mooie kastelendorp Vorden in de Gelderse Achterhoek. Op het terrein van ruim 65 hectare is 6,5 hectare bestemd voor natuurbegraven. Relatiebeheerder Eva: “De combinatie van eeuwigdurende grafrust en de troostrijke natuur spreekt mensen aan. Mensen kiezen hier zelf de plek waar ze zich prettig bij voelen en hoeven zich geen zorgen te maken over verlenging van grafrechten. Dat geeft veel rust. En dankzij de eeuwigdurende grafrechten blijft dit unieke natuurgebied voor altijd bestaan”.

Informatiemarkt & rondleiding Op de normaal zo stille begraafplaats is zaterdag 21 mei van alles te beleven. Rondom het gebouw is een kleinschalige informatiemarkt, waar u informatie kunt krijgen over ecologische kisten, urnen, manden en wades en kunt kennismaken met uitvaartverzorgers. Elk half uur is er een rondleiding over de natuurbegraafplaats, desgewenst met een elektrische kar voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de rondleiding vertelt een gids over natuurbegraven en het gebied.

Aanmelden Open dag

De open dag is van 11:00 tot 16:00u op Natuurbegraafplaats Schapenmeer achter de algemene begraafplaats waar geparkeerd kan worden aan de Kerkhoflaan in Vorden. We vragen belangstellenden zich vooraf aan te melden via www.schapenmeer.org of 0575-75 70 34.

Voor meer informatie over de natuurbegraafplaats kunt u contact opnemen met Monique Kranendonk | monique@navawa.nl | T: 06-53 63 13 11

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *