OpWeg Coaching

OpWeg Coaching bestaat binnenkort 12,5 jaar  

OpWeg Coaching heeft zich sterk ontwikkeld. De professionele zorgorganisatie werd in 2010 opgericht door Marjon Bergman. Inmiddels bijna 12,5 jaar later werken er 38 medewerkers.

Passende ondersteuning psychiatrische problematiek

We staan garant voor professionele ambulante begeleiding, groepsbegeleiding voor volwassenen en jeugd bij psychiatrische problematiek, gespecialiseerd in AD(H)D en autisme. De deskundige organisatie onderscheidt zich met een geheel eigen visie en aanpak, waarin gespecialiseerd maatwerk en een hoog kennisniveau tot een goed resultaat voor de client leidt. Er zijn vestigingen in Eibergen en Winterswijk waarmee de hele Achterhoek zorg kan ontvangen.

OpWeg wil de psychiatrische problematiek uit de taboesfeer halen en laat met haar begeleiding zien dat cliënten veel competenties hebben, die door passende aanpak, tot goede ontwikkeling komt, met een succesvol eindresultaat. “We zijn betrokken, gemotiveerd en werken zowel met korte lijnen voor de interne communicatie als naar andere zorgverleners en instanties”, vertelt eigenaar Marjon Bergman. “Onze missie is met iedere unieke persoon met een psychische beperking door begeleiding toe te werken naar een zelfredzaam en zelfstandig leven. ‘Jouw leven is ons wat waard.’ Onze medewerkers werken vanuit hun hart, met een goede dosis professionaliteit. Door begeleiding kan een kleine verandering een groot effect hebben.”

De aanpak van OpWeg is individueel, er bestaan geen standaard methodieken of afspraken. “We kijken naar wie je bent en wat er nodig is.” Geen enkele problematiek leidt tot een uniforme benadering, er wordt steeds naar de eigen persoonlijkheid en behoeftes gekeken. Het gaat altijd om de specifieke wensen van de hulpvrager. Begeleiding wordt, met een vraag gestuurde en gestructureerde aanpak, afgestemd op de competenties van de hulpvrager. OpWeg hecht er belang aan dat ieder mens tot zijn recht komt. “Dat vertaalt zich in maatwerktrajecten en daarmee maken we het verschil”, aldus Bergman. “We willen de cliënt zoveel mogelijk vanuit zijn eigen mogelijkheden laten ontwikkelen.”

OpWeg

Ambulante begeleiding, groepsbegeleiding en pedagogische advisering zijn hulpvragen waarmee men bij OpWeg terecht kan. Luisteren, aansluiten en met elkaar doen wat er toe doet vanuit een oplossingsgerichte aanpak is de werkwijze van OpWeg.

We hebben twee locaties, in Eibergen en Winterswijk. In Eibergen staat een uitbreiding op stapel, zowel in werkzaamheden als het pand. In Winterswijk beschikt de organisatie over een Beweeghuis, waar door cliënten maar ook medewerkers gebruik van kan worden gemaakt. Bewegen is een essentieel onderdeel van een positieve, geestelijke gezondheid en dat kunnen we nu in een verantwoorde en begeleide omgeving laten ervaren. OpWeg organiseert met veel enthousiasme haar speciale jeugdgroepen en activiteitendagen om de interactie tussen kinderen, jongeren en (jong)volwassenen te bevorderen.

De specifiek op autisme en aanverwante problematiek gerichte aanpak werpt zijn vruchten af in de zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Ook de groepsbegeleiding scoort hoge resultaten.

Aanmelding voor begeleiding van OpWeg loopt via het loket Jeugdzorg of WMO van de gemeenten. Ook in PGB en in WLZ (Wet Langdurige Zorg) kan OpWeg ondersteuning bieden, mits het gaat om begeleiding in de thuissituatie.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

OpWeg Coaching

J.W. Hagemanstraat 48

7151 AH  Eibergen               

Rondweg West 5

7101 BC Winterswijk

T  0545 471404

info@opwegcoaching.nl

I   www.opwegcoaching.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *