Pentair

Pentair: al 120 jaar specialist op gebied van watermanagement

Op 5 april vierde de Winterswijkse vestiging van Pentair haar 120-jarig jubileum. Een mijlpaal die werd gevierd met de onthulling van een speciale jubileumpomp en een feest voor alle medewerkers. Directeur Gerard Scholten: “We hebben ons ontwikkeld van lokaal familiebedrijf tot beursgenoteerd, internationaal bedrijf. Maar wat ik het mooiste vind is dat onze kern hetzelfde is gebleven. Die zit namelijk in onze mensen: de passie voor techniek.”

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug naar 1904, toen G.J Nijhuis een kleine machinefabriek voor de textielindustrie oprichtte. Vanaf de jaren ’30 werd begonnen met het seriematig produceren van pompen. “In eerste instantie richtte het bedrijf zich op pompen voor de scheepvaart, de zuivelindustrie en slachthuisapparatuur. In 1986 werd het bedrijf in drie delen gesplitst en gingen wij verder onder de naam Nijhuis Pompen. We hebben onze diensten toen verder uitgebreid met een Service afdeling en een afdeling voor brandbluspompen. Vanaf dat moment nam de groei van ons bedrijf een vlucht. Inmiddels zorgen onze pompen wereldwijd voor schoon drinkwater, het voorkomen van overstromingen en voldoende bluswater,” aldus Scholten.

28 september: Open Dag

Om het jubileumjaar ook voor de buitenwereld een gezicht te geven heeft één van de beurspompen een feestelijke make-over gekregen. Scholten: “Na de Mondriaan-pomp en de Achterhoek-pomp hebben we nu een Jubileum-pomp gepresenteerd. Deze is uitgevoerd in de kleuren van de Nederlandse vlag. Wereldwijd wordt Nederland gezien als koploper op het gebied van watermanagement. Wij zijn trots dat ook wij daar een steentje aan bij mogen dragen. De pomp is op 5 april feestelijk onthuld en aansluitend hebben we alle medewerkers getrakteerd op een feestelijke dag uit met diverse activiteiten en een gezellige feestavond. In het kader van ons jubileumjaar organiseren we op zaterdag 28 september een open dag. Iedereen die graag een keer een kijkje achter de schermen van ons bedrijf wil komen nemen is dan van harte welkom.”

Onze pompen maken wij samen

onzepompenmakenwijsamen.nl/jubileum

Contact

Parallelweg 4
7102 DE Winterswijk
T: 0543 547 474
I: onzepompenmakenwijsamen.nl

________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *