Onzegbaar

Plat praot’n: ‘Help mienen moos’

De “Dialectkring Achterhook en Liemers” heeft als doelstelling het samenbrengen van mensen, die zich mondeling en/of schriftelijk in de streektaal van Achterhoek en Liemers kunnen uitdrukken en/of de taal promoot “plat”. Dit in samenwerking met gelijkgestemde verenigingen.

In de maanden juli en augustus houdt de Dialectkring Achterhook en Liemers schrijversavonden op ’t landgoed Kotmans in Mist. Daar wordt voorgedragen uit werk van de streektaalschrijvers ook plat. Veel publiek weet de weg inmiddels te vinden naar ’t Schrijverspad.

Naast de maandelijkse Achterhoekse column in MIJN Magazine, plaatsen wij op HelemaalAchterhoek.nl periodiek enkele voorgedragen stukken van de Dialectkring.

Geïnteresseerd in onze streektaal of wil je meer weten over de Dialectkring? Bezoek dan gerust eens hun website Dialectkring.nl
Wil je meer gepubliceerde stukken bekijken? Lees dan ook zeker de columns nog eens digitaal terug!

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *