Pleeggezin om het weekend

Pleeggezin om het weekend

Anouk en haar dochter Guusje vormen een gewoon gezin met Erik, Nina, Tess en hun twee viervoeters Benny en Jazz. Maar ze hebben nog een parttime gezinslid, dat is Daisy. Moeder en dochter vertellen samen over hun ervaring met pleegzorg.

We besloten als gezin

Anouk zag door haar werk regelmatig kinderen die naar een deeltijd pleeggezin gingen: “Ik zag wat het de kinderen bracht. We hoorden dat er pleegouders nodig waren. En omdat we als gezin graag wilden helpen, besloten we samen dat we dit wilden. Nu komt Daisy al 6 jaar bij ons.”

Pleegzorg doe je samen

Guusje: “Daisy woont bij haar moeder en ze komt sinds zij 2 jaar oud is om het weekend en in de vakanties bij ons. Soms zijn er periodes dat ze er vaker is. We appen tijdens de logeermomenten altijd met haar moeder en we sturen fotootjes van wat we doen. Van haar moeder krijgen we ook foto’s van Daisy als ze thuis iets bijzonders heeft. Dat is heel leuk.”

Anouk: “We proberen direct met Daisy’s moeder te bespreken als we vragen hebben of als we zorgen hebben. Soms vind ik dit wel lastig. Maar door juist wel te overleggen hebben we denk ik zo fijn contact. Daisy’s moeder weet dat we alles bespreekbaar maken. Ik vraag haar hoe zij dingen oplost en bekijk of dat ook past bij onze aanpak.” Guusje vertelt trots: “Het contact tussen mijn moeder en Daisy’s moeder gaat gewoon erg goed, ze overleggen veel!”

Kleine, gewone dingen doen

Anouk: “Het is mooi dat je met kleine dingen een verschil kan maken. Daisy geniet zo van samen dansen, een spelletje doen of aan tafel kletsen. Nu ze ouder wordt, komt ze soms met onverwachte vragen. Ze is dan nieuwsgierig naar iedereen in het gezin. Guusje: “Het is zo gaaf om haar zo groter te zien groeien.”

Anouk vindt een tip geven wel moeilijk, het gaat niet over ‘iets bijzonders’: “Wij merken dat we Daisy vooral blij maken met gewone dingen doen. Even naar het bos of de markt. Ze doet met ons andere dingen dan thuis. Daardoor krijgt ze iets extra’s mee in haar leven. En zij brengt ons gezin ook wat. De kinderen krijgen een bredere kijk op de maatschappij en ze leren dat je iets kunt doen voor een ander. Als je kinderen wilt helpen, is pleegzorg een hele mooie manier om wat te kunnen betekenen!”

Meer weten over pleegzorg en de verschillende mogelijkheden? Kijk op: www.ikwilpleegouderworden.nl!

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *