Plezier maken staat voorop bij dialectrockband Kiek Now Us

Uit de oude doos: augustus 2014

Energiek, gemoedelijk en gezellig. De Achterhoekse dialectrockband Kiek Now Us heeft in tien jaar een prima reputatie opgebouwd en telt een grote schare aanhangers. De formatie uit Zieuwent staat bekend om zijn knallende shows. We maken van ieder optreden een feest. Plezier maken staat bij ons voorop. Het gaat erom het publiek een unieke belevenis te bieden”, zegt bandlid Lars Karnebeek.

Lars Karnebeek is medeoprichter van Kiek Now Us. De zanger en gitarist verwondert zich nog steeds over het succes. “We zijn in 2003 van start gegaan, zonder grote ambities. In principe is het gewoon hobby, we doen het niet om er rijk van te worden. Maar het is wel leuk om te zien dat onze stijlen aanpak aanslaan. Nu treden we wekelijks op en krijgen zo de kans het publiek te vermaken. Dat doen we graag en met volle overgave.”

Platteland niet te koop

In 2013 was er sprake van een doorbraak. De band mocht zijn opwachting maken bij Giel Beelen op 3FM, Edwin Evers van Radio638 en Radio2. Het zorgde voor veel aandacht. Dit jaar was Kiek Now Us zelfs van de partij tijdens 538 Koningsdag in Breda, waar bijvoorbeeld ook BLOF optrad “Een hoogtepunt, merkt Karnebeek enthousiast op. Er waren 40.000 mensen, echt magnifiek. De belangstelling werd fink aangewakkerd door de single ‘Platteland niet te koop’. Het is een ode aan het platteland. Daarin wordt gewaarschuwd voor de houding van sommige rijke westerlingen die de stad ontvluchten en op het platteland de lakens proberen uit te delen. “Dat stuit ons tegen de borst. Ze hoeven zich niet eens aan te
passen, maar moeten wel respect hebben voor wat er op het platteland gebeurt. Want er zijn hier koeien, waardoor het kan stinken. En er worden festivals georganiseerd, zodat de rust een keer verstoord kan worden. Daar moeten ze begrip voor tonen”, aldus Karnebeek. De single werd goed ontvangen. Het thema spreekt aan, zeker hier in de Achterhoek. Het refrein wordt door fans uit de tenen meegezongen. Dat zegt wel wat.

Vol gas door

Zo probeert Kiek Now Us regelmatig van zich te laten horen “Anders vergeten ze je. Dat doen we door cd’s uit te brengen en ongeveer vier keer per jaar een single te maken.” De band zingt covers maar komt ook met eigen werk. Veelal gaat het om stevige rock maar het kan ook uit de voeten met i getogen nummers. Onlangs werd het album “Krek wa’k wol’ uitgebracht. De single ‘Hemel zonder bier die onlangs verscheen moet een knaller worden “Daar hebben we hoge verwachtingen van. Er een hit mee scoren zou
te gek zijn. Het is overigens een oud nummer in een nieuw jasje. Onze beste plaat volgens kenners, maar destijds niet optimaal uitgeput. Vandaar deze nieuwe poging.” En mocht dat niet lukken, dan is er geen man overboord. “We gaan sowieso vol gas door. We hoeven ons brood er niet mee te verdienen, hebben allemaal een baan. De lol daar draait het om.”

Wisseling van de wacht

Kiek Now US is een veelgevraagde band met een boeiende Iive-show en veel interactie met het publiek en daarmee zeer geschikt voor tent-feesten, festivals en kermissen. De formatie, die nogal eens wordt vergeleken met Jovink en de Voederbietels en Normaal, moet het overigens binnenkort wel zonder Erwin Banning doen. De basgitarist van het eerste uur heeft besloten ermee te stoppen. In Michel Bemmink is een opvolger gevonden. Hij wordt de komende tijd ingewerkt, Aan het eind van het jaar volgt de definitieve wisseling van de wacht en krijgt Banning een afscheidsconcert.

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *