MIJN Magazine | Helemaal Achterhoek | MIJN Auto | Plymouth runner

De Plymouth Roadrunner van Thijs van Halteren

Een Plymouth Roadrunner zie je niet veel, zeker niet in deze staat. De Amerikaanse muscle car uit 1969 van Thijs van Halteren trekt dan ook veel aandacht. Hij heeft de blauwe klassieker inmiddels vijf jaar en geniet er met volle teugen van. “Het is heel bruut rijden met veel geluid”, weet de 40-jarige eigenaar uit Lichtenvoorde als geen ander.

Plymouth was een automerk dat werd opgericht door Chrysler. De Roadrunner liep tussen 1968 en 1980 van de band. Het model liet prima verkoopcijfers zien. Het was een hit mede vanwege de vele opties en de lage aanschafwaarde van zo’n 2.300 dollar. Thijs van Halteren was al een tijdje op zoek naar een wagen uit de Verenigde Staten. Hij keek als kind naar Amerikaanse series zoals The Dukes of Hazard, vandaar zijn voorliefde voor een auto met spierballen. Zijn voorkeur ging in eerste instantie uit naar een Cadillac Coupe de Ville of een Chevrolet Impala, maar die vond Thijs uiteindelijk toch te lomp. Daarom werd het een Plymouth Roadrunner.

“We waren met vrienden op vakantie in Frankrijk en werden enthousiast van een advertentie op de Canadese versie van Marktplaats. In Vancouver stond een fraai gerestaureerde Roadrunner, voor ons de ideale gezinsauto.” Het ging in eerste instantie niet door, maar een paar maanden later werd de interesse opnieuw tot leven gewekt. “Ik zag de foto’s weer voorbij komen en dacht: zou de auto nog te koop zijn? Ik nam contact op met de verkoper en dat bleek het geval. Zo kwam het toch nog tot een deal.” Het contact verliep per mail en telefonisch. De auto werd zonder dat Thijs erin kon rijden dus ongezien gekocht. “Dat was zeker spannend, maar de auto viel zelfs nog mooier uit dan verwacht.”


Genoeg power

Het gaat om een Satellite versie die is gekloond als Roadrunner. De oldtimer beschikt over een exclusieve 383 motor 6.3 liter V8 met 335 pk. “Dat wil wel rijden”, lacht de trotse bezitter. De wagen is voorzien van een Air Grabber, een luchtfilter met meer luchtinlaat die de motor koelde en voor nog meer pk’s zorgt. Een sticker met Wile E. Coyote, ook uit de tekenfilmserie, is te zien op het luchtfilterdeksel. “Genoeg power dus. Verder heeft hij stuur- en rembekrachtiging, kortom erg comfortabel.”

Dan drukt Thijs op de claxon. Je verwacht een stevige toeter, maar het tegendeel is waar. Beep-beep klinkt het, het typische geluid van de stripfiguur Roadrunner. Bekijk hier het filmpje! In Nederland ging het trouwens om miep-miep. Plymouth moest 10.000 dollar betalen aan Warner Bros om dit geluid te mogen gebruiken. Voor de afbeelding van Roadrunner was men 50.000 dollar kwijt. “We rijden er graag mee en krijgen louter positieve reacties. Zoals in Duitsland van een bestuurder van een Lamborghini. Die kwam naast ons rijden en gaf een dikke duim om daarna weer verder te razen. Het is een bijzondere auto, stoer en stijlvol ondanks zijn forse afmetingen. Anders dan anders in ieder geval en daar houd ik wel van.”

___________________________________________________________________

MIJN Auto
Stoere muscle cars, stijlvolle klassiekers en andere bijzondere auto’s. MIJN Magazine zet iedere maand een andere Achterhoekse auto met bijzonder verhaal in de spotlight. Meer bijzondere auto’s? Klik dan op deze link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-auto/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *