Populaire moordmysteries in de Achterhoek

Populaire moordmysteries in de Achterhoek

De detectives van Kevin de Haan / Noortje Henrichs winnen steeds meer aan bekendheid. Dit is zeker het geval binnen de Achterhoek, waar de boekenreeks zich afspeelt.

Kevin de Haan is het pseudoniem van Noortje Henrichs, die in 2018 debuteerde met de Islasec-detectives, vernoemd naar het fictieve Achterhoekse beveiligingsbedrijfje waar de half-IJslandse Laufey Gísladóttir en haar collega Niels tijdens hun werkzaamheden moordmysteries oplossen. Afgelopen november verscheen het vierde boek in de serie: ‘De Vlucht van de Manege’.

Inspiratie

“De Achterhoek is met zijn historische coulissenlandschap, zijn oude volksvertellingen en sfeervolle landhuizen eigenlijk de ideale plek om een moordmysterie te laten plaatsvinden,” aldus Noortje. “Heel vaak kom ik in de Achterhoek gebouwen, plekken of legendes tegen die mij inspireren tot nieuwe verhalen. Eerder diende appartementencomplex Gouden Handen in ’s-Heerenberg als basis voor een fictief katholiek gasthuis in ‘De Schat in het Klooster’ (2019). En Huis Landfort stond model voor Villa Schuylenburg in ‘Het Bos van de Legenden’ (2018). Veel mensen in Lochem herinneren zich Kasteel de Cloese als politieschool of internaat. Dat laatste element heb ik ook gebruikt in mijn derde boek ‘De Schaduw over de School’ (2020), waarin het kasteel dienst doet als kostschool waar een seriemoordenaar actief is.”

Birgit Schuurman

In 2021 werd de auteur met het korte verhaal ‘De Avondklok’ genomineerd voor de Zilveren Strop; de vakjuryprijs voor het beste Nederlandstalig korte spannende verhaal. Uitgeverij SAGA Egmont publiceerde dit verhaal en de eerste drie delen van de Islasec-detectives later als e-books en als luisterboeken, die allen door Birgit Schuurman zijn ingesproken.

Verhaal

Het beveiligingsbedrijfje van Laufey krijgt een opdracht bij de Achterhoekse manege De Sterrehoeve. Hier blijkt veel meer aan de hand te zijn dan alleen ontoereikend hang- en sluitwerk. Zowel de naastgelegen camping als een regionale rally zorgen bij de ruiters voor oplopende spanningen. Daarnaast gaan er vreemde verhalen rond over een watergeest bij de Zwarte Kolk in het nabijgelegen Sterrebos. Als een duur springpaard wordt vergiftigd en Laufey een opvallende vondst doet bij de aangrenzende dierenkliniek, besluiten zij en haar collega Niels op onderzoek uit te gaan…

Laufey Gísladóttir, een IJslandse detective in de Achterhoek

Noortje: “In dit deel haalde ik inspiratie uit het wederzijds onbegrip tussen mensen uit het verstedelijkte Westen en het Achterhoekse platteland. In het boek ervaart een personage overlast van de naburige manege, terwijl ze nu juist voor haar rust vanuit Amsterdam in de Achterhoek een camping begonnen was. Maar is dit een gevalletje van mislukte inburgering, zoals velen denken, of is er misschien nog iets anders, iets gevaarlijkers, aan de hand?..”

De detectives van Kevin de Haan zijn verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek in alle (online) boekhandels. Kijk voor meer informatie op www.islasecdetectives.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *