Wientjesvoort

Primeur: virtuele Lekker Wonen Beurs Achterhoek

Vanuit je luie stoel op je laptop, smartphone of tablet allerlei informatie inwinnen over comfortabel, duurzaam en levensloopbestendig wonen. Dat kan op zaterdag 7 november tijdens de virtuele Lekker Wonen Beurs.


Het evenement dat iedere twee jaar wordt gehouden, kan vanwege het coronavirus niet op een locatie plaatsvinden. “Vandaar dat voor deze online oplossing is gekozen”, zegt Roy Evers, directeur Particulieren van Rabobank Graafschap, één van de organisatoren. “Dat is voor nu een goed en veilig alternatief.” Het betekent een primeur voor deze regio, nooit eerder werd iets dergelijks op deze manier gehouden.

Volop inspiratie

De Lekker Wonen Beurs trekt altijd veel bezoekers en voorziet daarmee in een behoefte. Alle facetten van prettig wonen komen aan de orde. Je doet volop inspiratie op om prettiger te wonen en je krijgt allerlei informatie over slim en duurzaam bouwen en verbouwen. Maar ook de financieringsvormen komen aan de orde. Deze keer gebeurt dat allemaal via webinars omdat corona roet in het eten gooit. Lokale ondernemers geven tips en adviezen en laten nieuwe ontwikkelingen zien. Energiecoaches helpen met bespaartips.

Belangstelling

“Ik verwacht opnieuw een grote belangstelling”, merkt Roy Evers op. “Het is nog toegankelijker dan een fysieke beurs, iedereen kan heel makkelijk inloggen en rondsnuffelen wat hij of zij interessant vindt.” Het is de derde keer dat de initiatiefnemers Rabobank, de gemeente Doetinchem en Agem samen met hun partners Kruiswerk Achterhoek en Liemers, Zlimthuis, gemeente Oude IJsselstreek en gemeente Montferland, de Lekker Wonen Beurs organiseren.

Lagere energielasten

Tijdens de beurs krijg je concrete en bruikbare informatie, adviezen en tips op het gebied van woningverbetering. Dit kan gaan om verduurzaming, maar ook om het veiliger of levensloopbestendig maken van je woning. “We merken dat er veel interesse is voor duurzaam wonen. Mensen willen weten wat er mogelijk is om hun energielasten te beperken. Dat kan iedere maand flink in de portemonnee schelen en het milieu is erbij gebaat. Daar spelen we op veel verschillende manieren op in.”

Interessante aanbiedingen

Aan de andere kant is levensloopbestendig wonen een populair thema. Mensen willen comfortabel in hun vertrouwde omgeving oud worden in het kader van zelfredzaamheid. Hoe dat kan, wordt eveneens duidelijk gemaakt. Het gebeurt allemaal door middel van webinars oftewel workshops, presentaties, kennisoverdracht en interessante aanbiedingen via internet. Het gaat om een interactieve beurs, want het is tevens mogelijk om vragen te stellen. Live volgen dan de antwoorden. Doe er je voordeel mee! Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op www.lekkerwonenbeurs.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *