PSV voor 25e keer op Marveldtoernooi

Op 7, 8 en 9 juni is het voor de voetballiefhebber weer genieten op sportpark Den Elshof. De 34e editie van het Internationaal Marveldtoernooi staat dan op de kalender. Voor PSV is dit een bijzondere uitgave, want zij reizen voor de 25e keer naar Groenlo. Toernooi-voorzitter Marco Frank blikt terug.

“De eerste keer dat PSV deelnam in Groenlo, was in 1997. En daarmee ook de eerste keer dat de volledige traditionele top 3 van Nederland aanwezig was. PSV werd derde achter Feyenoord en Ajax. In die tijd hadden we contact met wedstrijdsecretaris Cees van Merode, die in 2019 helaas is overleden. Met Cees hebben we een zeer bijzondere band opgebouwd, en via hem was deelname altijd snel geregeld. Deze bijzondere band met PSV bestaat nog steeds en ons toernooi staat steevast in het programma van hun jeugdopleiding. Een leuke anekdote is dat we op een gegeven moment een bevestigingsbrief kregen met: Dank voor jullie uitnodiging en hierbij bevestigen we onze deelname! De uitnodigingsbrief was door ons echter nog niet verzonden.”

Genieten van de sfeer

“PSV is een hele fijne deelnemer. Kwalitatief zijn ze altijd goed, met regelmatig talentvolle jeugdspelers die later door blijken te breken. Daarnaast zijn ze enorm prettig in de omgang en zijn er veel vaste gezichten bij de staf van PSV. Zo is Edwin de Wijs maar liefst tien keer achter elkaar als coach van PSV O15 op ons toernooi geweest. En zijn stafleden Björn de Beer, Ruud Huijbregts en Jeroen de Jong ook bijna altijd van de partij. Ook als stafleden niet ingedeeld zijn bij het O15 team, komen ze toch tijdens het toernooi naar Groenlo om te genieten van de sfeer.”

Bekende namen

“PSV heeft maar liefst drie keer het toernooi gewonnen: in 2001, 2007 en met ons jubileumtoernooi in 2014, toen ze Real Madrid in de finale met 4 – 0 versloegen. Ook leverden ze een aantal maal de beste speler van het toernooi: Elvio do Rosario in 2007, Dennis Dengering in 2008 en Armando Obispo in 2014. En Gino Coutinho en Zeus de la Paz zijn tot beste keeper van het toernooi uitgeroepen in 1997 en 2010. Andere bekende spelers die op het toernooi gespeeld hebben zijn bijvoorbeeld Ibrahim Afellay, Memphis Depay, Jordan Teze, Zakaria Bakkali, Zakaria Labyad, Steven Bergwijn en Cody Gakpo.”

Van 7 t/m 9 juni 2024 zijn ze dus voor de 25e keer op het Marveldtoernooi. Worden zij de opvolger van Palmeiras die het toernooi in 2023 wonnen?

________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *