Hypotheekadvies Bronckhorst

Rabobank Graafschap stimuleert duurzame investeringen

‘Een innovatieve regio heeft een voorsprong’

Samen werken aan een leefbare en duurzame Achterhoek. Rabobank Graafschap maakt die slogan meer dan waar. Dé bank dichtbij levert een belangrijke bijdrage door kennis te delen, netwerken te stimuleren en financiële oplossingen ter beschikking te stellen. De coöperatieve gedachte speelt daarbij een voorname rol. “Als verbinder willen we graag de aanjager van een duurzame Achterhoek zijn”, zegt Roy Evers, directeur Particulieren.

We staan in Nederland voor een grote uitdaging, de energietransitie. Duurzame investeringen in je woning verdienen zich terug. Je bespaart immers op je energierekening. Daarnaast wordt het wooncomfort vergroot en lever je een bijdrage aan een beter milieu. Rabobank Graafschap helpt klanten om te profiteren. “Het onderwerp biedt allerlei kansen”, benadrukt Evers. “Voor burgers en bedrijven. Als innovatieve regio neem je op allerlei fronten een voorsprong.” Zijn bank hecht dan ook grote waarde aan duurzaamheid. Dat zie je op verschillende terreinen terug. Er worden regelmatig met andere deskundige partijen informatiebijeenkomsten of beurzen gehouden om voorlichting te geven. Denk aan de Lekker Wonen Beurs die dit jaar op 7 november in Doetinchem plaatsvindt. Verder is Rabobank Graafschap de eerste bank in Nederland waar alle financieel adviseurs gecertificeerd zijn als ‘Erkend Adviseur Duurzaam Wonen’. “Duurzaamheid moet een onderdeel zijn van ieder hypotheekgesprek. Juist nu, in deze tijd. Klanten moeten uitstekend worden geïnformeerd door echte specialisten en die hebben wij in huis.” Het is best complex, alles wat met het energievraagstuk te maken heeft.

Want hoe werkt bijvoorbeeld een warmtepomp en wat zijn voor- en nadelen van een bepaalde keuze? En welke subsidiepotjes zijn er beschikbaar? De financieel adviseurs van Rabobank Graafschap zijn volledig op de hoogte en kunnen de mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart brengen. “Uiteindelijk kan een duurzaam huis veel opleveren. Met onze kennis bieden we meerwaarde. Dat leidt tot een maatwerkadvies waar de klanten de vruchten van plukken. Dat geldt voor zowel nieuwbouw als verbouw.” Het maatwerkadvies wordt verzorgd in nauwe samenwerking met Greenhome  De gratis huisscan van GreenHome biedt uitkomst. Het maakt inzichtelijk welke maatregelen je het beste kunt treffen. “Het is belangrijk om het eigenaren van een woning of bedrijfspand zo makkelijk mogelijk te maken. Iedereen moet de kans krijgen aan de slag te gaan. Met een onafhankelijk advies door een echte expert zijn ze het beste geholpen en weet men precies wat slim is om te doen.” Daarnaast werken wij ook intensief samen met SVN en AGEM.

Bij investeringen in duurzaamheid zijn er aantrekkelijke financieringsmogelijkheden met gunstige voorwaarden, zoals een verruiming van de hypotheek. Voor bestaande woningen is er de  Energiebespaarlening (www.energiebespaarlening.nl). Koop je een energiezuinige woning en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan ontvang je een duurzaamheidskorting van 0,2 procent. Voor meer informatie en de voorwaarden: www.rabobank.nl/duurzaamheidskorting. Koop je een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning? Met de Rabo GroenHypotheek krijg je tijdens de eerste tien jaar 0,5 procent korting op de hypotheekrente. Lees er meer over op: www.rabobank.nl/groenhypotheek. Voor meer informatie over duurzaam wonen neem contact op met de financieel adviseurs van Rabobank Graafschap.

T   0314 442500 (particulieren) 

     0314 442600 (bedrijven)

I    www.rabobank.nl/lokale-bank/graafschap/

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *