Ted van de Pavert

Ralf Seuntjens met De Graafschap naar de eredivisie

SUPERBOER VEUR ALTIED!
De Graafschap kan in de Achterhoek en daarbuiten rekenen op veel sympathie. De Doetinchemse voetbalclub telt een enorme schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we voortaan maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer aanvoerder Ralf Seuntjens.

Een ervaren speler met een enorme drive. Ralf Seuntjens is een echte winnaar. Zijn ambities passen bij De Graafschap. De 30-jarige aanvaller had dit seizoen maar één doel: het hoogste niveau, de eredivisie. “Daar hoort De Graafschap thuis. Ik wil graag helpen bouwen aan de toekomst van deze mooie club.”

Ralf Seuntjens (31) heeft al een lange carrière achter zich. Hij debuteerde in 2008 op 18-jarige leeftijd in het betaalde voetbal tijdens de wedstrijd RBC-Fortuna Sittard. Na zijn periode in Roosendaal speelde de centrumspits voor FC Den Bosch, Telstar en VVV. In Venlo beleefde hij zijn grootste successen. In het seizoen 2015-2016 werd Seuntjens topscorer van de eerste divisie met 28 doelpunten om een jaar later als kampioen te promoveren naar de eredivisie. Afgelopen zomer lijfde De Graafschap de transfervrije
Brabander in. “Er sprak veel vertrouwen uit de gesprekken die we voerden. De ambities van de club spreken me enorm aan.” De Graafschap ligt op koers, de tweede plaats geeft recht op promotie. Seuntjens, inmiddels liefkozend ‘Seun of God’ genoemd, vindt het heel jammer dat de competitie is stilgelegd door de coronacrisis. “We zaten in een lekkere flow en wilden een aanval doen op Cambuur om kampioenschap binnen te halen. Maar de gezondheid van mensen staat voorop, hier heb je geen invloed op.” Nu de competitie definitief niet wordt hervat en de KNVB heeft besloten om De Graafschap te laten promoveren, maakt hij zich op voor een seizoen in de eredivisie. “Het is jammer dat het op deze manier moet, heel vreemd allemaal. Maar ik ben er heel bij mee. Het doel is bereikt, we spelen weer op het hoogste niveau.” Vertelt Ralf Seuntjens.

Wat is in jou ogen een Superboer?

“Iemand die hard werkt, onverzettelijk en nuchter is en met beide benen op de grond blijft staan. Dat past bij deze streek en past ook wel bij mijn karakter. De echte superboeren zijn natuurlijk de supporters. Zij maken de club uniek en steunen ons altijd. Ik wil ook zeker de sfeeracties benoemen, die zijn echt heel bijzonder.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Het binnenhalen van de derde periodetitel, eind februari. Dat gebeurde na een hele sterke serie van 22 punten uit 8 wedstrijden. Dat was wel een feestje waard en dat proefde naar meer. Helaas ging de competitie vrij snel daarna op slot.”

Wat is je beste herinnering aan De Graafschap?

“Ik heb de afgelopen jaren natuurlijk wedstrijden tegen De Graafschap gespeeld. Maar wat ik me echt herinner is de wedstrijd van De Graafschap tegen Ajax op de slotdag van de competitie in 2016. Die beroemde 1-1 en de goal van Bryan Smeets waardoor Ajax de titel verspeelde aan PSV. Echt een ongekende stunt!”

Hoe zie je je eigen toekomst bij de club?

“Mijn contract loopt na dit seizoen nog een jaar door, dat hoop ik zeker uit te dienen. Zeker met de eredivisie in het vooruitzicht. Ik heb het enorm naar mijn zin. Het is echt een warm nest en ik voel me gewaardeerd. Als het aan mij ligt, blijf ik ook na volgend seizoen bij de club. Voel me nog erg fit, ben gelukkig zelden geblesseerd en denk nog een hele tijd mee te kunnen.” 

Wat moet de club doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

“Een goede scouting is van groot belang voor een club als De Graafschap. Je hebt spelers nodig die voor een kwaliteitsimpuls zorgen en binnen het team passen. Het gaat dan om buitenkansjes. Daar moet je ook wel wat geluk mee hebben. Ik ben verder een voorstander van een aanvallend en gedurfd speltype, ook in de eredivisie. Je maakt dan meer kans op handhaving. Een goed voorbeeld vind ik FC Emmen dat het met beperkte middelen echt geweldig doet. Dat moet ons ook kunnen lukken.”

Welke oud-speler zou prima in het huidige elftal passen?

“Drie spelers schieten me gelijk te binnen. Luuk en Siem de Jong en Klaas Jan Huntelaar. Dat zijn spelers afkomstig uit de streek met een geweldige staat van dienst en die nog steeds actief zijn. Ze lijken me onhaalbaar voor de club, maar ze zouden beslist van meerwaarde zijn.”

Wie is de beste ambassadeur van De Graafschap?

“Jordy Rondeel, onze keeper. Dat is echt een gouden gast. Hij is organisatorisch en maatschappelijk heel betrokken en erg enthousiast. Jordy draagt de club op een heel positieve manier uit.”

Waar in de Achterhoek kunnen we je tegen het lijf lopen?

“Gezien de situatie ben ik vaak thuis in Lengel bij mijn vrouw Sharon en ons zoontje Nolan. Het gezin krijgt nu veel aandacht, we spelen spelletjes en maken lekkere wandelingen in het Montferland. Daar houd ik ook mijn conditie op peil, want we moeten er klaar voor zijn als het seizoen toch nog wordt hervat.”

MIJN Superboer – mei 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Auteur – Richard Stegers
Fotografie – De Graafschap Media

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *