Remko Keizer is op het podium een ander mens

In Bed Met… Remko Keizer

Wie Remko Keizer heeft zien optreden als voorman, zanger en leadgitarist van Høken met de Heinoos, kan zich nauwelijks voorstellen dat hij in het dagelijks leven een nuchtere vader en echtgenoot is en hij drie dagen in de week werkzaam is als theaterprogrammeur bij evenementenorganisatie De Feestfabriek. “Op het podium ben ik een ander mens”, lacht Keizer.

Het begon voor Remko Keizer allemaal met het oprichten van ‘Veur Disse Kear’, een band die eenmalig zou optreden voor Normaal-fans die met het oog op een nieuwjaarsreceptie een aantal muzikanten bij elkaar zochten om samen Normaal-nummers te spelen. Het optreden werd een succes en dus besloten de bandleden met elkaar verder te gaan. Tussen 1995 en 2000 traden ze op in feesttenten en stonden ze in het voorprogramma bij onder andere Jovink en de Voederbietels en Normaal. Ze werden regionale bekendheden en hadden goede contacten met de Jovinks. Keizer: “Elkaars wegen zijn zich sindsdien altijd blijven kruisen.”

Heinoos

Keizer richtte in 2000 een nieuwe band op, de Heinoos. Ze speelden jarenlang covers. Dit ging van Jacques Herb tot The Police. Feest der herkenning. In 2017 ging het roer voor de Heinoos om en veranderde de naam in Høken met de Heinoos. Ze stapten helemaal over op streektaal en zingen naast covers van Normaal ook veel eigen werk. “Begin juni komt ons tweede album uit met eigen werk en dat breiden we steeds verder uit.” De band treedt op tijdens festivals en in theaters en stond zelfs al eens op het hoofdpodium van de Zwarte Cross. “De Achterhoek is voor ons een warm bad. Bij Café de Tol in Zelhem doen we sinds 2018 jaarlijks de aftrap van onze tour. Eerst deden we dat in het café, maar tegenwoordig doen we dit in een grote tent en het zit altijd afgeladen vol. Super cool!”

Feestfabriek

“In 2010 hebben we de boekhouding van de Heinoos ondergebracht bij De Feestfabriek. Daar op kantoor hoorde ik op een keer dat ze een vrachtwagenchauffeur zochten voor het naar het terrein brengen van materiaal voor de Zwarte Cross. Ik heb die papieren en sinds 2012 ben ik betrokken bij de opbouw.” Remko bleef daarnaast werkzaam in de woninginrichting, tot er bij De Feestfabriek een vacature vrijkwam voor een theaterprogrammeur. Hij solliciteerde en werd aangenomen. Sinds mei 2015 is hij officieel in dienst bij de afdeling Programma en Sfeer, waar hij zorgt voor het samenstellen van het theaterprogramma en meedenkt over het muziekprogramma en de aankleding van het festivalterrein.

Remko kijkt na corona uit naar de komende editie van de Zwarte Cross en ook om weer het land in te gaan om op te treden. “Ik doe wat ik leuk vind. Als het busje weer voor komt rijden, is het net alsof we op schoolreisje gaan. Zoveel zin in! Ik kan zo nog wel twintig jaar door.”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *