Rensing Light Design: al 30 jaar een begrip in de regio

30 Jaar geleden begon Marieke Rensing met haar verlichtingsspeciaalzaak Rensing Light Design. Sindsdien is Rensing een begrip, niet alleen in Lichtenvoorde, maar in de hele regio. En dat is niet het enige heuglijke feit: in februari 2020 kwam dochter Chantal in de zaak. Moeder en dochter zijn nu gezamenlijk verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de zaak – en vormen samen met trouwe medewerkster Karin het enthousiaste team.

Van vloerlamp tot inbouwspot en van hanglamp tot plafondlamp: u vindt hier werkelijk alle soorten verlichting op een vloeroppervlak van zo’n 350 m2. Of u nu kiest voor klassiek of ultrastrak, uw verlichting zit er zeker bij. Trendy zijn momenteel de zogenaamde filamentlampen en ook zwarte lampen zijn in. Verder wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en rotan. De winkel is verder ingericht met diverse woonaccessoires zoals schilderijen, klokken en 3D-wanddecoratie.

Lichtontwerp

Uiteraard krijgt u bij Rensing Light Design een vakkundig, persoonlijk advies bij het kiezen van uw verlichting, maar er kan ook een lichtontwerp op maat gemaakt worden. Zo worden de lichtpunten in uw woning of bedrijfsruimte optimaal benut, en ontstaat de sfeer die u wenst. “Wij komen bij de klant thuis, maar vaak nemen mensen ook een bouwtekening van de (nieuwbouw) woning,” vertelt Marieke. “Zo kan het lichtplan meteen worden meegenomen in het ontwerp van het huis.”

Direct resultaat

Dat Chantal mee zou gaan doen in de zaak, was niet vanzelfsprekend. Weliswaar groeiden de drie zusjes Rensing op met de verlichtingszaak, maar hielpen niet mee. Marieke: “Ze kwamen
vaak na school even aanwaaien – puur voor de gezelligheid.”

Chantal deed een commerciële opleiding, ging werken en woonde daarna bijna drie jaar in Hongkong voor het werk van haar partner Koen. Dat zij daar een van de grootste verlichtingsbeurzen ter wereld bezocht, was veelzeggend. De terugkeer in Nederland vormde een soort natuurlijk keuzemoment. Chantal besloot te gaan voor een loopbaan in de verlichting, en volgde de hbo-opleiding Lichtontwerp. Vervolgens werd ze ingewerkt in de verlichtingszaak, en is er inmiddels helemaal ingegroeid.

“Wat dit werk zo leuk maakt, is dat je direct resultaat ziet,” vertelt Chantal enthousiast. “Bij een lichtplan, maar ook bijvoorbeeld bij een enkele lamp, krijgen wij vaak foto’s van het resultaat bij de mensen thuis. Dat is enorm inspirerend! De foto’s maar ook hele projecten zetten we vaak op Facebook en Instagram.”

Feestweek

Het dertigjarig jubileum zal trouwens niet onopgemerkt voorbijgaan. Van 1 tot en met 9 oktober is er een feestweek met diverse leuke acties. Hou de social media en de website dus in de gaten, of kom gewoon gezellig langs. Dat is uiteraard vrijblijvend, en onder het genot van een kopje koffie.

De hele collectie in de winkel is uit voorraad leverbaar, maar uiteraard kunnen er ook artikelen besteld worden. Doordat Marieke en Chantal zelf de inkoop doen – bijvoorbeeld door beurzen te bezoeken – bij een aantal vaste leveranciers, kan de verlichtingsspeciaalzaak beschikken over een heel breed assortiment. Ook blijven ze zo op de hoogte van de nieuwste trends op verlichtingsgebied en doen ze inspiratie op.

“Wij doen het echt samen,” benadrukken zowel Marieke als Chantal. “Diverse klussen doen we heel eerlijk samen met het hele team.” Het is wel duidelijk dat het voor zowel voor moeder als voor dochter draait om het persoonlijk contact met de klant. “Klanten die tevreden en met precies het juiste verlichtingsproduct de winkel verlaat – daar doen wij het voor.”

Rensing Light Design

Korte Rapenburgsestraat 10
7131 DE Lichtenvoorde
t 0544-377687
i www.rensinglightdesign.nl             
e info@rensinglightdesign.nl            
instagram: rensing_lightdesign
facebook: rensing licht

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *