Wout Kuiper

Richard Roelofsen voelt zich thuis

De loyaliteit komt van twee kanten’

Richard Roelofsen heeft inmiddels een blauw-wit hart. De 52-jarige inwoner van Doetinchem behoort al jarenlang in verschillende functies tot de staf van de club. “Ik voel me op mijn plaats bij De Graafschap en de loyaliteit komt van twee kanten.” De oud-speler fungeert momenteel als assistent-trainer en spitsentrainer.

Richard Roelofsen speelde 18 jaar betaald voetbal. Een lange carrière, een weg die voerde langs 7 clubs. Bij De Graafschap stond de spits twee periodes onder contract. Van 1998 tot 2000 en van 2004 tot 2006. Hij werd gehaald door Frits Korbach die het seizoen ervoor 7e werd in de eredivisie. Dat is nog steeds de beste klassering van De Graafschap ooit. “Dat seizoen liep het niet zo goed, Frits stapte op en daarna volgde een hele roerige periode. Het samenwerkingsverband met het Italiaanse Udinese zorgde voor een invasie van spelers van die club. De situatie zorgde voor veel onrust.” Roelofsen vertrok uiteindelijk op huurbasis naar Heracles en maakte daarna de overstap naar FC Zwolle en wederom Heracles om vervolgens zijn carrière af te sluiten bij De Graafschap. “Ik ben na mijn eerste periode altijd in Doetinchem blijven wonen, ik voelde me daar direct thuis.

Onder Gert Kruys degradeerden we uit de eredivisie en het jaar erop eindigden we als 5e in de eerste divisie. Roelofsen bleef na zijn afscheid als speler de club trouw. Hij haalde alle trainerspapieren en kon aan de slag als oefenmeester van o.a. jeugdelftallen.

De voormalige aanvaller zou gezien zijn papieren hoofdcoach in het betaalde voetbal kunnen worden maar die ambitie heeft hij niet. “In mijn huidige functie kom ik beter tot mijn recht. Ik wil spelers graag beter maken en ervoor zorgen dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Als je hoofdtrainer bent, heb je te maken met veel verschillende belangen en moet je juist meer kijken naar het totale plaatje.” Hij verwacht een spannende competitie waarin De Graafschap meedoet voor promotie. “Met een nieuwe trainer en een nieuw systeem gaat het nog beter dan verwacht. Toch is er nog zeker progressie mogelijk. Ik heb er een goed gevoel over.”

  • Wat is volgens jou een Superboer?

“Dat is iemand die keihard werkt en niet naast zijn schoenen loopt. En die als je er alles hebt gegeven, bij winst maar ook bij verlies na afloop van de wedstrijd kan genieten van een biertje drinken met vrienden.”

  • Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Dan komt het eerste gesprek met Frits Korbach naar boven, de trainer uit mijn eerste periode bij de club. Een markante man die me enthousiast maakte voor De Graafschap en me vertrouwen gaf.”

  • Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?

“Dat zijn toch de kampioenschappen en promotiefeesten. In 2015 werden we onder Jan Vreman 7e in de competitie en wonnen we de laatste wedstrijd van de nacompetitie tegen FC Volendam.”

  • Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

Allereerst zou promotie welkom zijn. Dan krijg je financieel meer vlees op de botten en kun je een volgende stap zetten. De aanwas van de eigen jeugd is in mijn ogen ook een belangrijke toegevoegde waarde.”

  • Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“Zonder twijfel Eric Viscaal. Maar ik was ook de indruk van Hazem Emam.”

  • Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap?  

“Het zou mooi zijn als de faciliteiten uitgebreid kunnen worden, bijvoorbeeld de kleedkamers en extra kantoren/bespreekruimtes.”

  • Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen?

“Ik kom graag in de binnenstad van Doetinchem. Even lekker ontspannen bij een horecagelegenheid.”

  • Wie is de beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn?

“Jan Vreman is voor mij Mister De Graafschap, een prototype Achterhoeker die altijd hard werkt en positief is over de club.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *