Mark Geessink

‘Rijden op de Mille Miglia is verslavend’

De Achterhoek telt opvallend veel oldtimerliefhebbers. Ze rijden graag in hun ‘troetelkindjes’, maar het sleutelen eraan vinden ze vaak minstens zo leuk. Het gaat veelal om bijzondere auto’s met een interessant verhaal. Iedere maand staat op deze plek een ander voertuig in de schijnwerpers. Met deze keer de fraaie collectie van Mark Geessink met de Mille Miglia.

Het zijn stuk voor stuk stijlvolle auto’s met een oogstrelend design. Mark Geessink (55) grossiert in unieke oldtimers. De inwoner van Eibergen is een echte liefhebber, altijd op zoek naar een exclusief buitenkansje.

Oldtimers

Hij begon ongeveer 14 jaar geleden met een Jaguar E-type, uit de jaren zeventig. Enzo Ferrari noemde het de meest sexy auto. “Ik kende het model uit mijn jeugd en vond het een prachtige wagen. De uitstraling in combinatie met de V12 motor zorgden voor aantrekkingskracht. Die wil ik eens kopen, zei ik altijd. Het moest er een keer van komen en dat lukte.” Na twee jaar moest de Jaguar het veld ruimen. “Het is technisch een complexe auto. Er waren nogal wat mankementen, het blijft toch een Britse wagen”, gniffelt Mark. Hij ruilde de Jaguar in voor een zilveren Porsche 356 uit 1961, de restauratie duurde drie jaar. “Maar dat was het waard. Het is een Drauz-uitvoering, zeer zeldzaam. Er zijn er maar duizend van gemaakt.”

Mille Miglia

Daarna ging de Achterhoekse autofanaat op zoek naar een Alpine A106. Hij wilde met de stijlvolle Franse sportauto graag meedoen aan de Mille Miglia, een prestigieuze 4-daagse Italiaanse rally voor oldtimers uit de periode 1927 tot en met 1957. “Het valt niet mee om zo’n Alpine aan te kunnen schaffen, daarom plaatste ik op advies van Franse vrienden een advertentie. En ja hoor, niet veel later werd ik gebeld door iemand uit de Elzas.” Hij kon de klassieker uit 1957 kopen en schreef zich gelijk in voor de Mille Miglia. “Tot mijn verbazing kreeg ik een uitnodiging. Het was een geweldige belevenis, half Italië loopt er voor uit. De Mille is echt verslavend.”

Veiling

Mark rijdt dit jaar de rally voor de tiende keer. Dat doet hij met een Itala Tipo 61 Roadster uit 1929. Deze unieke oldtimer in originele staat kon hij kopen van de bekende Wayne Carini. In zijn opslagplaats staat nog een opvallende verschijning, een Fiat Balilla  Aerodynamica uit 1935. Dit blauwgroene exemplaar is zeer schaars. De bezitter is er terecht trots op. “Ik kon hem in 2018 kopen op een veiling in Parijs. Er waren toen grote demonstraties van de gele hesjes. Door alle onrust trok de veiling amper kopers, daardoor was ik snel spekkoper. Een gelukje.” De oldtimer won al verschillende prijzen, waaronder de titels voor best gerestaureerde auto op het gerenommeerde Concours Elegance Villa d’Este aan het Comomeer en het concours op Paleis Soestdijk.

___________________________________________________________________

Oproep
Heeft u een bijzondere auto of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *