Wientjesvoort

Roes Verreiker Verhuur heeft voor elke klus een oplossing

Een glazen ruit zetten van zes bij drie meter op dertig meter hoogte. Stalen trappen, bordessen, vides en omheiningen plaatsen, zowel binnen als buiten. Op een veilige manier schoorstenen slopen, screens monteren, assisteren bij de asbestsanering en bomen zagen. Roes Verreiker Verhuur uit Didam draait er zijn hand niet voor om.

Het bedrijf verhuurt diverse machines met ervaren machinisten voor de bouw, industrie, groenbedrijven, gemeenten en particulieren. De verreikers, compactkranen, glaszuigers en bomenklem met zaagfunctie worden ingezet bij tal van specialistische, niet-alledaagse werkzaamheden. “Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben een oplossing”, zegt eigenaar Sander Roes. “Wij verkopen nooit ‘nee’ en klaren elke klus. Door altijd mee te denken met onze klanten onderscheiden we ons van andere bedrijven.”

Roes Verreiker Verhuur begon in 2007 in Kilder. Tien jaar later verhuisde het bedrijf naar Didam, waar het zich vestigde aan de Tatelaarweg 11a. Vanuit deze locaties bedient Roes heel Nederland, maar ook Duitsland en België met zijn specialistische materieel. “We beschikken over diverse verreikers, compactkranen en glaszuigers”, vertelt Roes. “Daarnaast hebben we een breed assortiment aanbouwdelen en accessoires, die vaak in combinatie met de verreiker worden verhuurd.”

Vanaf 1 januari start Roes met een collega bovendien JR Materieel Verhuur, waar vanuit hij hoogwerkers verhuurt. Daarbij gaat het om de wat kleinere hoogwerkers in combinatie met binnen-, buiten-, schaar- en telescoophoogwerkers. “Veel van onze klanten hebben die machines ook nodig bij hun werkzaamheden”, weet Roes. “Zo kunnen we ze straks een totaalpakket aanbieden.”

Bomenklem met zaagfunctie


Roes Verreiker Verhuur richt zich daarbij zowel op de zakelijke als de particuliere markt. Naast bouw-, staal- en glaszetbedrijven behoren ook particulieren, gemeenten en instellingen tot de klantenkring van Sander Roes. “Zo is onze bomenklem met zaagfunctie prima in te zetten bij kap- en snoeiwerkzaamheden tot dertig meter hoogte”, zegt Roes.

“Met de klem kunnen we een boomstam of tak pakken en deze direct afzagen en beneden neerleggen. Dat is stukken veiliger, omdat je zelf de boom niet meer in hoeft met een zaag. Bovendien loop je niet het risico dat de boom verkeerd valt. We kunnen een boom alleen snoeien, maar ook helemaal weghalen. Dit is ideaal boven bebouwing, op campings, langs wegen, i woonwijken of op moeilijk bereikbare plaatsen.”

Glas zetten


Verder onderscheidt Roes Verreiker Verhuur zich met zijn kennis en kunde op het gebied van glas zetten. Hiervoor heeft het bedrijf zelf ook alle zuigers in huis. “In het oude Shell-gebouw in Amsterdam hebben we ruiten gezet van zes bij drie meter en tweeduizend kilo zwaar. Maar we kunnen ook ruiten vervangen in gebouwen. Dat deden we al eens in een zwembad, waarbij we met de compactkraan de lift in gingen, en in een gebouw van 53 meter hoog. Alles kan, niks is ons te gek.”

Sander Roes heeft op dit moment vijf machinisten aan het werk, waaronder hijzelf, en één medewerker op kantoor. Hij is echter nog op zoek naar nieuw personeel. “We zoeken een machinist voor op de verreiker”, vertelt Roes.

“We bieden een leer- en werkplek met een vast team dat al jaren samenwerkt. Voor dit werk moet je flexibel inzetbaar zijn en een van vijf- tot negenmentaliteit hebben. Het is echter wel heel afwisselend werk. De ene keer assisteer je bij het beton storten, de andere keer bij het plaatsen van kant-en-klare beglaasde kozijnen en glas plaatsen en dan weer bij het bomen zagen en plaatsen en monteren van hooibergen. Maar we zetten ook complete constructies in elkaar en helpen bij de asbestsanering.”

Meer over Roes Verreiker Verhuur staat op www.roesverreikerverhuur.nl. Het bedrijf is gevestigd aan de Tatelaarweg 11a in Didam en bereikbaar via telefoonnummer 0316-750603 of 06-26760459 en e-mail: info@roesverreikerverhuur.nl.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *