rolflex

Rolflex onderscheidt zich met de Compact vouwdeur

Toen directeur Joost Megens het in de jaren 80 voor het zeggen kreeg bij bedrijfsdeurenproducent Rolflex in Ulft, besloot hij dat het tijd was om ‘outside the box’ te denken. Hij lanceerde de Compact vouwdeur. “En dat was een gouden greep”, vertelt accountmanager Nederland Bert Tiemessen.

De Compact vouwdeur wordt door Rolflex op maat gemaakt voor klanten die ruimtebesparing en kwalitatieve afwerking belangrijk vinden. De deur rolt namelijk niet over onhandige plafondrails naar binnen, maar de panelen vouwen zich bovenin op en nemen daardoor minder ruimte in. “We maken echt iets moois en onderscheiden ons met dit product”, aldus Bert Tiemessen.

De deur was vanaf het begin een groot succes. “Toen we destijds begonnen met de productie, werkte hier een man of acht. Inmiddels zijn hier dertig tot veertig mensen werkzaam. Eerst hebben we ons product in Nederland in de markt gezet. Zo leerden we hoe we onderhoud en service moesten vormgeven en waren we al snel uit de kinderziektes.”

De belangstelling voor de vouwdeuren bleek groot. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. “In eerste instantie was het twintig procent export en tachtig procent in Nederland en nu is het bijna andersom. We zijn in Duitsland begonnen. Daar kwamen Frankrijk, Engeland en de Scandinavische landen bij en nu zitten we in heel Europa en ook daarbuiten, bijvoorbeeld in Koeweit, Singapore, Canada en Australië. We werken in het buitenland met een dealernetwerk. Dat zijn montagebedrijven die producten van ons verkopen en ook de montage en de service voor hun rekening nemen. Met hun hulp realiseerden we deuren voor onder andere het Engelse leger in Afghanistan, bij McLaren en bij Airbus in Frankrijk.”

Regionaal

Ook in Nederland werden in de loop der jaren fraaie projecten gerealiseerd. Zo kwamen er Compact vouwdeuren bij Museumdepot Boijmans Van Beuningen, Burgers Bush, het TT-circuit in Assen, Douwe Egberts, Audi Nederland en DHL. “Maar ik moet zeggen dat we ook heel blij zijn met trouwe klanten hier in de buurt. Alles is mogelijk bij het maken van een deur als het gaat om accessoires, maar het is net zo leuk om een eenvoudige deur te leveren aan een timmerbedrijf hier in de regio.”

Ondanks het prachtige portfolio is het bedrijf altijd een regionaal familiebedrijf in de Achterhoek gebleven. “We zoeken ook onze leveranciers zoveel mogelijk hier in de buurt. Daardoor hebben we ondanks deze crisistijd in veel gevallen toch een streepje voor en gemiddeld minder problemen dan andere bedrijven met de toelevering.”

Personeel

Rolflex groeit nog steeds en is altijd op zoek naar passend personeel. Op dit moment zoeken ze bijvoorbeeld een Franssprekende commercieel medewerker binnendienst en is er regelmatig plek voor monteurs. “Rolflex is een werkgever met korte lijntjes en een goede werksfeer. In overleg is heel veel mogelijk. We zitten bovendien in een mooi kantoorpand en de productieruimte is van alle luxe voorzien, zoals een afzuigsysteem en een airco. Het is echt een fijne werkgever om voor te werken.”

Vragen, opmerkingen of meer informatie? Neem contact met ons op. We helpen u graag. Rolflex Nederland BV, Nijverheidsweg 23, 7081 AE Ulft, tel. 0315-695959. Website: www.rolflex.com E-mail: info@rolflex.com

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *