Ronde van de Achterhoek 2021

In 2019 hebben wij, tijdens de Ronde van de Achterhoek, voor het eerst het Unieke Sporten op de agenda gehad. Tijdens de Ronde van de Achterhoek, die toen nog op 1 dag werd verreden, kregen anders valide, unieke sporters de gelegenheid om ook op diverse terreinen sportief actief te zijn. Dat was tevens een mooie 1e kennismaking voor de regio Achterhoek met onder meer de Alinkers en de Race Runners! Dit zijn loopfietsen die bewegen en weer meedoen voor vele mensen weer mogelijk maken. Ook voor diverse, aangepaste fietsen, en ander rollend materieel, stond er een korte ronde op het programma.    

De reacties op deze 1e Achterhoekse Uniek Sporten dag waren louter enthousiast en zeer positief! Helaas was er in 2020, door de hele coronamalaise, geen Ronde van de Achterhoek  dus ook geen vervolg op de Uniek Sporten dag. We hopen echter dat we dit jaar wel weer kunnen genieten van een geweldig sportspektakel op 2 dagen. Wij gaan er als organisatie van de Ronde van de Achterhoek in elk geval weer vol voor!

Nieuw is dat er voor de editie van 2021, gehouden in het laatste weekend van augustus (28 en 29), nu een hele dag wordt ingeruimd voor het Unieke Sporten! Op zondag 29 augustus is er de UCI KNWU wieler wegwedstrijd over 200 kilometer, met start in Bredevoort en finish in Varsseveld. Deze wedstrijd wordt LIVE uitgezonden op TV Gelderland.

En op zaterdag 28 augustus kan er, door unieke, anders valide sporters, worden gestreden op diverse onderdelen op het speciale stratenparcours van ”De Hofskamp” te Varsseveld. Daarnaast is er ook weer een, bijna 20 kilometer lange toertocht voor speciale, aangepaste fietsen, waaronder duo fietsen, ligfietsen en rolstoelfietsen. Ook van deze mooie sportieve evenementen doet TV Gelderland verslag!

KNWU

Op het afgesloten stratencircuit ”De Hofskamp” te Varsseveld zijn er diverse wedstrijden met loopfietsen als de Race Runner en de Alinker. Nieuw in het programma is het Para Cycling (o.a. handbiken) onderdeel. En als toetje is er ten slotte nog een KNWU-wedstrijd, op NK niveau met de Nederlandse top en mogelijk ook buitenlandse inbreng. 

Wij zouden het heel fijn vinden om zoveel mogelijk mensen, zeker als deelnemer maar juist ook als supporter, op deze Uniek Sporten dag tijdens de Ronde van de Achterhoek 2021 te mogen begroeten!  Deelname aan de Uniek Sporten Achterhoek onderdelen is gratis en wordt onder andere mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, Achterhoek in Beweging en Azora. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met verschillende sportinitiatieven. Ook is de toegang voor publiek op beide dagen voor alle evenementen gratis!

Natuurlijk houden wij de ontwikkelingen rondom corona en de daarvoor geldende regelgeving nauwgezet in de gaten!                                                      

Met vriendelijke groet,

Wilco Giesen, Adviseur Achterhoek Onbeperkt & Stichtingsbestuur Ronde van de Achterhoek (Wilcogiesen@hotmail.com / 0644819441)

Gerard van Balveren, Voorzitter Stichtingsbestuur Ronde van de Achterhoek

(vanbalverengerard@gmail.com / 0654222150)

Site: https://www.rondevandeachterhoek.nl/

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *