Rondleidingen en wandeling door Ulft vanaf DRU Industriepark

DRU Industriepark

DRU Industriepark

Iedereen die meer wil weten over Ulft en het DRU Industriepark, kan op zondagen terecht om onder begeleiding van ervaren gidsen van de OVGG al het moois van de fabriek en het dorp te bekijken.

Iedere zondag geeft Oudheidkundige Vereniging OVGG een rondleiding over het DRU Industriepark. Deze begint wekelijks om 11:00 uur bij het DRU Inspiratiepunt. In een uur wordt over het fabrieksterrein gewandeld en vertellen de gidsen over het heden en verleden van het industrieel erfgoed. “Waar ooit het hete vloeibare ijzer werd genoten, waar machines raasden en waar kleurig emaillegoed de oven verliet, daar is nu nieuwe bedrijvigheid, daar is cultuur, daar wordt gewoond.”

De wandeling voert langs de zeven rijksmonumenten, doet het werk van de arbeider herleven en toont de nieuwe functies van de gebouwen.

Daarnaast wordt maandelijks een wandeling door Ulft georganiseerd door leden van de fotowerkgroep OVGG. Ze laten hoe Ulft is veranderd in de loop der jaren. Veel is ‘geschiedenis’ geworden, maar toch zijn er veel plaatsen waar de oude situatie door verhalen en foto’s opnieuw tot leven kunnen worden gewekt. Waar stond het kasteel? Waarom heette het pand bij de brug Hotel De Sluis en niet De Stuw? Wat is er met de bruggen gebeurd? Tijdens de rolstoelvriendelijke route van 4 kilometer wordt antwoord gegeven op al deze vragen. Deze zomer wordt op 26 juni, 24 juli en 28 augustus om 11:30 uur gewandeld

Informatie

Kaarten zijn verkrijgbaar op de website, telefonisch via 0315 – 200150 of in het DRU Inspiratiepunt/VVV op het DRU Industriepark.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *