Barink Badkamers

Rooks Interieur Systemen schakel tussen bouw en interieur

Net als alle retail bouwers merkt ook Rooks Interieur Systemen de gevolgen van de coronacrisis. Gelukkig heeft het veelzijdige bedrijf in Lichtenvoorde snel kunnen schakelen en boekte het in 2020 toch nog dezelfde omzet als het jaar ervoor. Ook het lopende jaar ziet er met een goed gevulde orderportefeuille rooskleurig uit. De onderneming is innovatief, duurzaam en klantgericht. Het combineert systeem concepten met maatwerk.

Rooks Interieur Systemen: Innovatief en duurzaam

Creatief en constructief meedenken. Rooks Interieur Systemen wil op alle fronten toegevoegde waarde bieden. Het van oorsprong montagebedrijf werd 1 januari 1990 opgericht door Herman Rooks en maakte naam in de wand-, plafond- en winkelinrichting business. Het ontwikkelde zich tot een totaalbouwer en probleemoplosser. Een onmisbare schakel tussen bouw en interieur. De landelijk opererende onderneming beschikt over een eigen team van 24 medewerkers en een flexibele schil van nog eens 40 krachten. Vanwege de mooi gevulde orderportefeuille zijn ze op zoek naar een aanvulling voor hun team. Ze zoeken timmermannen, montagemedewerkers (wanden, plafonds en interieur) en een ervaren bouwkundige werkvoorbereider/projectleider. “Vorig jaar wilden we het 30-jarig jubileum vieren, maar door corona kon dat helaas niet doorgaan”, vertelt eigenaar Herman Rooks. “Dat houden we nog te goed.”

Maatwerk en snelle levertijden

Rooks telt drie bedrijfsonderdelen. Het gaat om Rooks Interieur Systemen, Rooks Bouw Systemen en Rooks Spanplafond Systemen. De onderneming is niet alleen verantwoordelijk voor de engineering, ook de uitvoering wordt in eigen beheer verzorgd. “We beschikken over vakkundig personeel en een eigen werkplaats waar producten op maat kunnen worden gemaakt”, legt Herman Rooks uit. “We zijn daardoor minder afhankelijk van andere partijen. Het zorgt voor flexibiliteit en snelle levertijden.” Aan de Vragenderweg bevindt zich het kantoor en de werkplaats. Het kantoor, dat pas geheel is gerestyled, doet tevens dienst als showroom. Het is een  inspiratieruimte voor relaties en klanten.

Veelzijdig

Het team van Rooks Interieur Systemen komt in actie bij de bouw, verbouw en afbouw van kantoren, winkels, hotels, bedrijfshallen en woningen. Tot de klantenkring behoren architecten, aannemers, retailbouwers, projectontwikkelaars, corporaties en eindgebruikers. Retail geldt als specialisatie. In het bouwteam worden bestaande gebouwen omgetoverd in moderne winkels. Ook worden bestaande winkels van grote bekende ketens waaronder H&M en Shoeby gerestyled. Een recent groot project was de transformatie van het Arsenaal te Delft naar een hotel met 65 kamers, exporuimte, en  restaurant. Daar nam Rooks het totale afbouwpakket voor haar rekening.

Prefab staalframe- en houtskeletbouw

Rooks wil graag op de muziek vooruitlopen en grijpt daarom nieuwe ontwikkelingen met beide handen aan. Het benadrukt het innovatieve karakter van de moderne onderneming. Een goed voorbeeld is het prefab staalframe- en houtskelet bouwsysteem. Een op detailniveau eigen doorontwikkeld alternatief bouwsysteem voor woning- en utiliteitsbouw. Deze prefab gevel- en dakelementen worden inclusief beplating en isolatie in de eigen werkplaats op maat vervaardigd. Het is licht in gewicht waardoor geen zware fundering nodig is. Het pand of een woning is op de bouw direct wind- en waterdicht en kan gelijk worden afgewerkt.

Grotere overspanningen zijn mogelijk waardoor de woningen en kantoren vrij indeelbaar zijn. De gebouwen zijn goed geïsoleerd en opgebouwd uit duurzame materialen. Door deze bouwsystemen creëer je een hoge mate van comfort in het huis. Een sterke reductie van de nagalm en snellere doorlooptijd tijdens de bouw zijn enkele van die vele voordelen. Geen lange droogtijden. Je kunt namelijk nadat de stukadoor is geweest de dag erna direct de plafonds en wanden behangen of sausen. Het Staalframe werd door Rooks o.a. toegepast bij woningbouwproject de Steenuil in nieuwbouwwijk Flierbeek te Lichtenvoorde en de  houtskeletbouw op het Zilverzand in Barlo. De staalframebouw is zeer geschikt in stedelijke gebieden om gebouwen te voorzien van een extra verdieping.

Barrisol

Rooks Interieur Systemen is al jarenlang dealer van Barrisol spanplafondsystemen. Barrisol is meer dan een spanplafond. Uitgekiend, onderhoudsvriendelijk, ecologisch en veilig. De folies kunnen onzichtbaar worden bevestigd en zijn onbeperkt uitneembaar en herplaatsbaar. Er zijn uitvoeringen met verlichting, in 3D en met prints. Daarnaast zijn diverse akoestische oplossingen mogelijk met microperforaties eventueel in combinatie met verlichting om hinderlijke resonantie in de ruimte te voorkomen. De mogelijkheden en combinaties zijn werkelijk eindeloos.

De nieuwste ontwikkeling is een klimaatplafond, dat eveneens kan worden uitgevoerd met verlichting of met  microperforatie.  Een Barrisol klimaatplafond ook wel Climsysteem genoemd, zorgt voor comfortverhoging. Je hoort, ziet en voelt de koel- of verwarmingsinstallatie niet. Je ziet geen verwarmingselementen of roosters. In de ruimte hoeven geen leidingen te worden aangelegd. Daarmee wordt bespaard op installatiekosten en kunnen de plafonds hoger worden aangebracht. De ruimte wordt overal even warm of koel, terwijl je de luchtstroming niet voelt. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om te ventileren. Een stabiel en aangenaam klimaat is het gevolg. De temperatuur kan snel worden aangepast. Rooks werkt bij de realisatie van een Barrisol klimaatplafond nauw samen met plaatselijke installateurs die de standaard installaties in overleg met Rooks leveren en monteren.

Rooks Interieur Systemen is lid van NOA, de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven.

Contact

Voor meer informatie:

Rooks Interieur Systemen

Vragenderweg 35 B

7131 NS  Lichtenvoorde

T    0544 398800

E    info@rooksinterieursystemen.nl

I     www.rooksinterieursystemen.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *