hypotheek

Rosendaal Makelaars: door jarenlange ervaring een uitgebreid en gefundeerd advies

Wij vinden het belangrijk om de waarde van een woning zorgvuldig te bepalen’

De huizenmarkt is booming, dit ervaren ook NVM-makelaars Erik en zijn zoon Sjoerd Rosendaal van Rosendaal makelaars uit ’s Heerenberg. Het kantoor is marktleider in de gemeente Montferland en regionaal behoren ze tot de grotere kantoren.  Naast Montferland bestaat het werkgebied van Rosendaal makelaars uit  de omliggende gemeentent

Het is momenteel een hele drukke markt. “Ik ben twintig jaar hypotheekadviseur geweest en ik ben nu 21 jaar makelaar, maar ik heb dit nog nooit meegemaakt”, vertelt Erik Rosendaal.

Uitgebreide en zorgvuldige waardebepaling

Een woning is voor de meeste gezinnen hun grootste vermogensbestanddeel en daar moet zorgvuldig mee omgegaan worden vindt Erik Rosendaal. “Wij zijn geen makelaar die gaat voor een snelle waardebepaling. Het is belangrijk om de waarde van een woning zorgvuldig te bepalen, omdat: 
– een goede vraagprijs van cruciaal belang is bij het succesvol verkopen van een woning;

– de woningwaarde van invloed is op het bedrag dat je kunt besteden aan een nieuwe woning;

– de woningwaarde van belang is bij de afwikkeling van een nalatenschap of echtscheiding;

– de woningwaarde van belang is bij verkoop van de woning aan kinderen/kleinkinderen.

We maken van elke woning een uitgebreide analyse en daarin kijken we naar verschillende aspecten die van invloed zijn op de waarde.

Voor een waardebepaling is het belangrijk dat je als makelaar beschikt over de meest uitgebreide database, indexeringsmethodiek en jarenlange ervaring.

Het bepalen van de woningwaarde begint met een wiskundige berekening van de inhoud van de woning en de oppervlakte van het perceel, gekoppeld aan de staat van onderhoud en de ligging.

Wij krijgen als NVM-makelaar dagelijks een overzicht van alle woningen die verkocht zijn in ons werkgebied en daardoor heb je referentiepanden aan de hand waarvan je de waarde van de woning kunt bepalen.”

Als een woning in het verleden verkocht is, dan kunnen we de verkoopprijs indexeren. We benoemen daarnaast de verschillen tussen de panden om zo te bekijken wat een woning op zou kunnen brengen.” Uiteraard anticipeert Erik ook op de huidige markt.  “Dat is natuurlijk het moeilijkst, maar met onze expertise en kennis van de woningmarkt ben jij bij ons aan het juiste adres.”

Juridisch en fiscaal advies

Bij de aan- of verkoop van een woning komen vaak juridische en fiscale vragen kijken, bijvoorbeeld bij het opstellen van de koopovereenkomst of bij een nalatenschap of echtscheiding.

Als NVM-makelaar kan het kantoor met vragen terecht bij de juridische dienst van de NVM.

“Het is voor een makelaar daarnaast belangrijk dat je goede contacten hebt met fiscalisten en notarissen in de regio, zodat je klanten goed kunt adviseren en doorverwijzen.

We hebben bovendien Miranda Tiemessen-Smithuysen, een aankomend makelaar, in dienst die is afgestudeerd als kandidaat-notaris. De nodige kennis over het notariële recht en de estate planning hebben wij dus ook in eigen huis. Wij proberen onze dienstverlening continu uit te breiden om onze klanten te kunnen helpen bij al hun woonvragen.”

Wilt u contact opnemen met Rosendaal makelaars?
Ze zijn te vinden aan het Stadsplein 75, 7041 JE te ’s-Heerenberg of telefonisch via 0314-668844

Ga voor meer informatie naar onze site https://www.rosendaalmakelaars.nl/

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *