dru ulft

Heerlijk fietsen in de Oude IJsselstreek

Vind jij het ook zo fijn om lekker in de buitenlucht te zijn? Iedere maand lichten we een prachtige route in de Achterhoek uit! De Achterhoek staat immers bekend om zijn weerzinwekkende landschappen. Nergens kun je zo mooi wandelen, fietsen, skeeleren én hardlopen als in het natuurschoon van de Achterhoek. Graag geven we jullie dan ook dé ultieme tips om erop uit te gaan! Van de mooiste bosroutes tot de meest historische stadjes, het kan allemaal in de prachtige Achterhoek. Deze maand presenteren we jullie de Oude IJsselstreekroute, een fietsroute die zich begeeft langs karakteristieke kastelen, eeuwenoude boerderijen en een theetuin.

Op de route

Landgoed Slangenburg

Zo kom je onder meer door Slangenburg. Een heerlijk uitgangspunt voor de rustzoekers en natuurliefhebbers. Je komt er voor de allermooiste fiets- en wandeltochten door het schitterende kleinschalige coulisselandschap van de Achterhoek: het mooie boerenland met houtwallen en bospartijen. Maar ook met lange, statige beukenlanen, fraaie beekjes, schitterend omzoomde akkers en weiden. En als klap op de vuurpijl het indrukwekkende en historische Kasteel Slangenburg dat al sinds 1354 in de mooie bossen van Doetinchem staat!

DRU industriepark

Op de route vindt je nu ook aan de Oude IJssel DRU Industriepark. Vroeger werd er voor twee eeuwen lang metaal gesmolten en gesmeed in de oude fabriek. Maar DRU Industriepark heeft er een toeristische bestemming van gemaakt. In de Rijksmonumenten vinden we nu mooie multifunctionele accommodaties. De fraai vormgegeven buitenruimte is de perfecte locatie voor evenementen en ontmoetingen in de open lucht.

Theetuinen

Ook vindt je op de Oude IJsselstreekroute verschillende theetuinen! Maak een leuke wandeling door de tuin waar je allerlei vogels kunt horen en zien maar ook vlinders, bijen, hommels en andere insecten op de kleurrijke bloemen. Liever even een pauze houden op het terras is ook geen probleem voor lekkere thee, koffie, andere dranken of lekkernijen.

Kerken

Aan de route liggen ook verschillende kerken, zoals bijvoorbeeld de Sint Mauritius kerk in Silvolde en de Sint Joris kerk in Terborg. Beide kerken met een rijke geschiedenis. Zo is de Sint Mauritius kerk gebouwd in 1931 en moest het de Tweede Wereldoorlog overleven en de klokken afstaan aan de Duitsers. Daarnaast is de Sint Joris kerk gebouwd in 1517 en wel twee keer uitgebreid vele jaren later.

De Vijverberg

Kom verder langs het stadion De Vijverberg van de professionele voetbalclub De Graafschap uit Doetinchem. De Graafschap speelt momenteel in de Keuken Kampioen Divisie wat het een na hoogste niveau is van Nederland. De Vijverberg wat gebouwd is in 1954, heeft een capaciteit van 12.600 plaatsen.

Villa ruimzicht

Vervolg je weg naar Hotel Villa Ruimzicht. Ruimzicht is een voormalige villa in Doetinchem. In de huidige opzet bestaat het al sinds 1885, een deel daarvan is uit 1853. Het is een wit gebouw van meer dan 30 meter breed, en 20 meter diep. Villa Ruimzicht met theekoepel en arboretum werd in 1999 aangewezen als rijksmonument. Het hoofdgebouw van het 4 sterren hotel wordt gekenmerkt door diverse neostijlen.

Kasteel de kelder

Het Kasteel De Kelder heeft een rijke historie, die waarschijnlijk teruggaat tot vóór 1500. Van de historie is desondanks niet veel bekend. Wel heeft Kasteel de kelder veel eigenaren gehad en heeft het veel verschillende functies gehad zoals onder andere een jachtclub. Het kasteel aan de kelderlaan in de Kruisbergse Bosschen is op afspraak te bezoeken. Ook worden en rondleidingen gegeven en is het te gebruiken voor feesten en partijen.

Meer informatie

Meer informatie en foto’s over de Oude IJsselstreekroute vind je op https://achterhoek.nl/Oude-IJsselstreekroute!

___________________________________________________________________

Achterhoek Toerisme

Ontdek de Achterhoek via Achterhoek Toerisme! De leukste uitjes in de Achterhoek, spectaculaire activiteiten, heerlijk overnachten, lekker uit eten, talloze evenementen, fietsen & wandelen én de mooiste routes, je vindt het allemaal op de website van Achterhoek Toerisme. Ontdek de prachtige Achterhoek via https://achterhoek.nl/.  

achterhoek toerisme

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *