SafanDarley maakt naam met robotisering

SafanDarley maakt naam met robotisering

Ruim anderhalf jaar geleden studeerde Sander Roodink nog Systems & Control aan de Technische Universiteit van Twente. Direct na zijn afstuderen startte hij in de functie van Product Development Engineer Automated Solutions op de afdeling R&D bij SafanDarley. Hij houdt zich bezig met Robotisering, een nieuwe sterk groeiende productgroep. Sander voelt zich in deze functie als een vis in het water.

SafanDarley staat bekend als innovatieve organisatie en werkt al sinds de jaren 80 aan robotisering, maar de laatste jaren neemt het een vlucht, vertelt Sander. ,,Ik ben hoofdzakelijk bezig met het constant vernieuwen van de productlijn. We zitten nu in een fase dat we vooral de software aan het optimaliseren zijn. De kinderziektes zijn er wel uit en het gaat nu vooral om finetunen.”

Plezier

Dat robotisering een vlucht neemt, komt mede door een toenemend gebrek aan goed opgeleide operators. ,,Bovendien kan een robot zonder verstoring vierentwintig uur per dag produceren,” zegt Sander. Hij vertelt met zichtbaar plezier over zijn gevarieerde werkzaamheden die onder meer projectleiding, het onderhouden van contacten met andere producenten, het bezoeken van beurzen, het bedenken van maatwerkoplossingen voor klanten en het programmeren van de software voor de robots die kanten en knippen omvatten.
,,Ik vind het vooral leuk om de wensen van klanten om te zetten in passende oplossingen,” zegt Sander. ,,Software is de grootste uitdaging op het moment. Vroeger hoefden robots eigenlijk alleen simpele handelingen uit te voeren. Bij plaatstaal is dat anders. Plaatsstaal vervormt onder druk, daar moet de robot mee om kunnen gaan.”


Boerennuchterheid

Het werken bij SafanDarley bevalt Sander duidelijk erg goed. ,,De boerennuchterheid van SanfanDarley spreekt mij erg aan” vertelt hij enthousiast. ,,Ik vind het fantastisch dat ik hier de hal in kan lopen en dan met collega’s een prototype kan maken. Dat kan niet overal. Ik ben heel gelukkig met het werk dat ik nu doe en zie overal om me heen dat collega’s kansen krijgen. Op dit moment heb ik geen heldere ambities, maar tegen de tijd dat ik wat anders wil doen, is er vast wel iets nieuws binnen SafanDarley. Daar maak ik me nu niet druk om.”

Vacatures

Sanders afdeling, R&D, kan uitbreiding gebruiken, vertelt Sander: ,,Vooral aan software-engineers in de richting van HMI hebben we behoefte.” Maar er zijn meer vacatures bij dit innovatieve en groeiende bedrijf. SafanDarley is ook op zoek naar mechanisch en elektrotechnische monteurs op mbo niveau 3 en hoger.  Kijk op www.safandarley.com/nl/vacatures voor meer informatie.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *