Natuurbegraafplaats Schapenmeer

Sam Hendriks terug op het oude nest

De Graafschap kan in de Achterhoek én daarbuiten rekenen op veel sympathie. De club telt een grote schare aanhangers en sponsors. De supporters noemen zichzelf Superboeren, de term is uitgegroeid tot een geuzennaam. In deze rubriek gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer, met deze keer talent Philip Brittijn.

‘Pieken op het juiste moment’

Hij begon bij VIOD in Doetinchem, doorliep de jeugd bij De Graafschap en werd daar weggeplukt door het grote Ajax. In Amsterdam slaagde Sam Hendriks niet. Al bekijkt de speler het van de positieve kant. “De concurrentie is daar zo enorm groot. Ik heb er een prachtige tijd meegemaakt en veel geleerd. Dat pakken ze me niet meer af.”

Een echte afmaker ontbrak in de selectie, zo bleek in de eerste competitiehelft. Vandaar dat De Graafschap tijdens de winterstop op zoek ging naar een goalgetter. Het kwam uit bij Sam Hendriks (27). De spits met een verleden in Doetinchem was wel in voor een verhuurperiode en keerde zo terug op het oude nest.

Loopbaan

In Doetinchem voelt Sam Hendriks zich thuis. Hij groeide er op en heeft er zijn familie en vrienden wonen. “Nu ik weer in Doetinchem woon, kon ik de contacten weer aanhalen. Dat is heel prettig.” Het is de club waar hij zijn jeugd doorliep en debuteerde in het betaalde voetbal. “Natuurlijk is dat speciaal. Het voelt toch als mijn club. Toen ze interesse toonden, was de keuze snel gemaakt. Ik wilde spelen voor deze mooie club en niet verpieteren op de bank, want daar word je niet beter en niet vrolijker van.”

Een spits wordt beoordeeld op doelpunten. Sam Hendriks maakte er in zijn loopbaan in het betaalde voetbal al ruim zeventig. Dat deed hij voor Jong Ajax, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en nu De Graafschap. Maar de honger naar goals is nog lang niet gestild. “Ik hoop dit seizoen nog belangrijk te zijn. Het spel is zo slecht niet. Er zijn steeds genoeg kansen, maar het ontbreekt vooral aan doelpunten. Dat heeft ook met geluk te maken, al moet je dat wel afdwingen.” Hendriks, meervoudig jeugdinternational, moet De Graafschap aan goals helpen in de jacht op promotie. Na een lastige fase waarin ook de trainer
werd ontslagen zijn de plaatsen 1 en 2 inmiddels uit het zicht verdwenen. Promoveren via de nacompetitie is nu het doel. “Daar moeten we onze pijlen op richten, dan kunnen we dit seizoen nog glans geven. Maar dan moet het wel beter. Pieken op het juiste moment, dat is nu vereist.”

Wat is volgens jou een Superboer?

“Dat is een speler die er iedere wedstrijd staat. Die alles geeft en er volle bak inkletst.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Dat ik als kleine jongen met mijn vader naar een wedstrijd ging. Het stadion, de sfeer, het maakte allemaal grote indruk op me.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?

“Als tiener stond ik op de Spinnekop om het team aan te moedigen, dat was echt beleving. Mijn debuut was natuurlijk een hoogtepunt en verder hoop ik dat de beste herinnering nog gaat komen.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

Een stabiele organisatie met de juiste mensen op de juiste plek is daarbij erg belangrijk. Daarnaast moet je profiteren van een natuurlijke doorstroming vanuit de jeugdopleiding.”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“Youssef El Jebli. Een creatieve speler die kan scoren en een assist in huis heeft.”

Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap?  

“Ik zou het zo niet weten. Als ik toch wat moet noemen, nog betere koffie haha.”

Op welke favoriete plek kunnen we je tegenkomen?

“Ik kom graag bij café Jansen. Muziek luisteren is een hobby van me en ik zou graag gitaar leren spelen.”

Wie is de beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn?

“Guus Hiddink. Een grote naam met een verleden bij De Graafschap en verstand van zaken.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *