Taal

Samengesteld gezin

Kim en Maarten zijn wat je noemt een schoolvoorbeeld van een samengesteld gezin. Zij, getrouwd geweest, twee zoons. Hij, een samenwoonrelatie achter de rug, een dochter. Ondertussen wonen ze samen met alle kinderen.

Bij een samengesteld gezin is het van groot belang zaken goed vast te leggen. Aan de ene kant zijn er namelijk de belangen van de nieuwe partner maar aan de andere kant ook de belangen van de eigen kinderen. In dit geval is het huis van Kim. Zij vindt het belangrijk te regelen dat Maarten na haar overlijden niet direct het huis uit hoeft. Omdat zij pas net met Maarten is gaan samenwonen, wil zij op dit moment dat het huis zelf eigendom wordt van haar zoons.

Balans

Wanneer Kim al vele jaren samen zou zijn met Maarten zou de balans anders kunnen doorslaan. Wellicht dat zij dan wel zou willen dat de woning eigendom wordt van Maarten. Na het overlijden van Maarten kan de opbrengst van de woning vervolgens worden verdeeld onder de drie kinderen.

Doordat er sprake kan zijn van conflicterende belangen tussen de eigen kinderen en de nieuwe partner is het erg belangrijk op zoek te gaan naar de juiste balans op dat moment tussen deze belangen

Vermogen

Naast het vastleggen van de erfrechtelijke situatie, is het ook van belang met uw nieuwe partner vast te leggen van wie welk vermogen is en hoe u uw vermogen met elkaar deelt in geval van scheiding.

Kortom, wanneer u zelf ook deel uitmaakt van een samengesteld gezin, is het belangrijk een keer uw situatie door te nemen.

Meer weten? Bel of mail ons gerust.

Roerdink Grijsen Netwerk Notarissen

E: info@rgnotarissen.nl

I: www.rgnotarissen.nl

Winterswijkseweg 23 7141 DM Groenlo | T: 0544-46 19 25

Nijverheidsstraat 8-02 7151 HN Eibergen | T: 0545-72 61 99

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Huisdier
Erop uit
Leven
MIJN Magazine

MIJN Huisdier

Ook voor onze huisdieren is het straks vakantie. Ze logeren bij een pension of worden eens lekker onder handen genomen in een salon. Vooral bij warm weer valt het aan

Taal
Bedrijfspresentaties
Financiën

Taal

Als notaris en medewerker op een notariskantoor ben je dagelijks bezig met taal. Communiceren, corresponderen en het maken van akten. En die akten bevatten ambtelijke, wettelijke taal. Vrijwel dagelijks krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *