Wientjesvoort

Schoorsteenveegbedrijf Zelhem heeft veel te bieden

Een schoorsteen regelmatig laten vegen is van groot belang. Daarmee voorkom je problemen en zorg je ervoor dat er op een goede en veilige manier gestookt kan worden. Met Schoorsteenveegbedrijf Zelhem kiest u voor vertrouwd vakmanschap. De onderneming van de familie Brandenbarg bestaat al 45 jaar en biedt ervaring, enthousiasme in combinatie met een prima service.

Reinigen van schoorsteenkanalen en het plaatsen van kachels

Schoorsteenveegbedrijf Zelhem heeft veel te bieden. Naast het vakkundig reinigen van schoorsteenkanalen worden er allerlei soorten kachels geleverd en geplaatst. “We zijn niet gebonden aan vaste merken en hebben geen showroom”, vertellen de broers Niels en Sven Brandenbarg, eigenaren van het bedrijf. “Daardoor kunnen we de kosten laag houden. De klant ziet dat terug in een aantrekkelijke prijs en een gericht advies. Want ook op dit gebied hebben we veel ervaring opgebouwd.” Naast houtkachels worden er tevens pelletkachels geleverd en geplaatst. Bij Schoorsteenveegbedrijf Zelhem zijn ook houtpellets verkrijgbaar. De verkoop is op zaterdag tussen 9 en 12 uur of doordeweeks op afspraak.

Maar het bedrijf doet meer. Ook voor het aanbrengen van flexibele buizen in bestaande schoorstenen en dubbelwandige rookkanalen bent u er aan het juiste adres. Dat geldt tevens voor visuele camera-inspecties om de staat van het schoorsteenkanaal te kunnen beoordelen. De betrouwbare en servicegerichte onderneming werd in 1975 opgericht door grondlegger Gerard Brandenbarg, de vader van de huidige eigenaren. Hij was altijd ondersteund door zijn vrouw. Sinds de start is de klantenkring sterk toegenomen. Inmiddels bestaat het bedrijf uit vier medewerkers.

1 keer per jaar

Naast Niels die verantwoordelijk is voor de administratie gaat het om de schoorsteenvegers Sven, Martijn en Daniël. “Het is erg druk, mensen kunnen beter vroegtijdig bellen voor een afspraak.” De werkwijze bevalt klanten. Afspraak is afspraak en de schoorsteen wordt gedegen geveegd. “We nemen de tijd om het echt heel goed te doen. Dat gebeurt van binnenuit.” De methode wordt ook wel elektronisch vegen genoemd. Dat wil zeggen dat een kunststof borstel aan een accuboormachine wordt bevestigd. “Het zorgt voor een perfect resultaat. Het geeft amper rommel en het is een goedkope optie, aangezien er geen hoogwerker nodig is.” Bij harde aanslag kunnen we werken met een ketting in plaats van een borstel.

Niels en Sven adviseren om minstens één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen. Als de kachel intensief is gebruikt zelfs twee keer. “Met regelmatig onderhoud voorkom je dat de kachel een slechte verbranding krijgt of dat er een schoorsteenbrand uitbreekt. Dat wil je echt niet. Daarnaast voldoe je aan de eisen van de verzekeringsmaatschappij.” Als tip willen de broers meegeven om de kachel aan te steken met droog hout en volgens de Zwitserse methode, dat wil zeggen van bovenaf. Dat geeft weinig rookontwikkeling en een prima verbranding.

Schoorsteenveegbedrijf Zelhem is aangesloten bij de Algemene Schoorsteenvegers Patroons Bond

(ASPB).

Schoorsteenveegbedrijf Zelhem

Halseweg 38

7021 HX Zelhem

T    0314 622267

E    info@schoorsteenveegbedrijfzelhem.nl

I     www.schoorsteenveegbedrijfzelhem.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *