Sfeervol buitenverblijf heeft veel te bieden

Sfeervol buitenverblijf heeft veel te bieden

De huizenmarkt is al enkele jaren overspannen. Door het beperkte aanbod zijn de prijzen hard gestegen. Het valt momenteel niet mee om aan een woning te komen, zeker niet voor starters. De Achterhoek telt ruim 300.000 inwoners. Het gaat dan om acht gemeenten: Doetinchem, Winterswijk, Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland, Oude IJsselstreek, Montferland en Aalten. Al die mensen moeten onderdak hebben. Aan fraaie woningen geen gebrek. Zo kijken we iedere maand binnen bij een bijzonder droomhuis. Met deze keer de woonboerderij van Gideon en Aniek van der Molen.

Authentieke woonboerderij in modern jasje

De zon schijnt uitbundig op deze mooie voorjaarsdag. Gideon en Aniek van der Molen genieten van een kopje koffie op het terras, in de zon uit de wind. Het uitzicht over de landerijen is prachtig. “Er is altijd wel een plekje waar we in de zon kunnen zitten. Dat is het voordeel van een groot perceel.” Het stuk grond bedraagt 2.900 vierkante meter. Toch hoeven ze er relatief weinig aan te doen, het is onderhoudsvriendelijk ingericht. Daarnaast biedt de zitmaaier uitkomst. “Die heb je wel nodig, haha.”

Gideon en Aniek wonen met hun dochters Fleur en Lotte nu 7 jaar in de boerderij in Megchelen. Ze kochten het huis in 2015 in de tijd van de economische crisis toen de woningmarkt er heel anders uitzag dan nu. “De prijs was destijds erg aantrekkelijk, maar we moesten onze eigen woning met verlies verkopen. Het verhaal kent twee kanten”, vertelt Gideon. Toch twijfelden ze geen moment. “We kenden de plek en waren op slag verliefd op zowel de locatie als de boerderij. Na de eerste bezichtiging was het gelijk raak”, vult Aniek aan. Ze wilden graag buitenaf wonen, maar niet in de middle of nowhere. Die wens kwam aan de Uilenweg in vervulling. “We hebben buren, veel vrijheid, een mooi uitzicht en een prachtig buitenverblijf. Je kunt hier reeën, ooievaars en uilen spotten. Wat wil je nog meer.”

‘Het voelt als onze tweede woonkamer’

De stijlvolle hallenboerderij met een wolfdak kent een harmonische architectuur. Het is van de tweede helft van de 19e eeuw en draagt de naam ‘de Luyers’. In de verweerde gevelsteen boven de oude voordeur is Madonna met kind afgebeeld. Binnen ziet het er fraai uit. “De woning was al volledig verbouwd toen wij hierin trokken. Dat hadden de vorige bewoners al gedaan. We zijn geen klussers, dus dat kwam goed uit.” De combinatie van authentieke en moderne elementen is geslaagd te noemen. De oude eiken gebinten zie je overal terug. Het geeft het huis karakter.

Verder bepalen stalen binnendeuren, een gietvloer in de keuken, een houten vloer met brede planken, open haarden en wit stucwerk het beeld. “We wonen in een oude boerderij met het comfort van de huidige tijd. Dat is wel zo prettig.” Een goed voorbeeld van het comfort is de vloerverwarming en de airco’s die het huis kunnen koelen en verwarmen. De ouderslaapkamer is beneden gesitueerd met een aangrenzende badkamer, luxe uitgevoerd met bad en televisie. De dochters slapen boven met een eigen badkamer. Buiten is het ook sfeervol. De garage met opbergzolder en fitnessruimte is in dezelfde stijl als de boerderij opgetrokken.

Daarnaast hebben Gideon en Aniek een fraai buitenverblijf voorzien van zonnepanelen. Het gebouw beschikt over een overkapping, een houtkachel en keukenblok. Het is er heerlijk toeven. De ruimte is afgewerkt met douglas rabatdelen beschikt over industriële schuifdeuren die volledig open of dicht kunnen worden gedaan. “Het buitenverblijf is onze tweede woonkamer, we zitten er graag. Het is tevens een prima plek voor een feestje.” De bewoners genieten met volle teugen van het buitenleven. Toch hebben ze de boerderij te koop gezet. “We gaan 800 meter verderop een nieuwe woning bouwen; een moderne boerderij in een landelijke stijl wederom met een buitenverblijf. Het is een uitdaging om daar ons nieuwe droomhuis te realiseren. We willen graag van een negen een tien maken.”

buitenverblijf

___________________________________________________________________

Oproep droomhuis
Heeft u ook een bijzondere woning of kent u iemand met een opvallend huis? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

___________________________________________________________________

MIJN Droomhuis

De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Meer droomhuizen zien ga dan naar deze link https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-droomhuis/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *