Sietske Diepeveen helpt bij Scheiden in de Coronatijd

Corona ontwricht niet alleen de gezondheidszorg en economie, ook voor relaties en gezinnen is het een pittige tijd. Sommige mensen groeien naar elkaar toe, maar helaas sneuvelen er ook relaties. Laatst vergeleek een stel dit met een snelkookpan. Sietske Diepeveen vertelt erover.

Alle kleinere irritaties en problemen waren door de combinatie van thuiswerken en thuisonderwijs uitgegroeid tot een huwelijkscrisis. Wellicht was die er toch wel gekomen, zo gaven deze mensen aan, maar ze konden er nu letterlijk niet voor weglopen. Gelukkig kwamen zij samen tot deze conclusie en konden ze het bij mij (Sietske Diepeveen) aan tafel goed regelen.

Meer scheidingen?

Landelijk zijn er wisselende cijfers te zien over het effect van Corona op scheidingsaantallen. Misschien is het ook nog te vroeg om de balans op te maken. Bij Goldhoorn Familierecht is op dit moment wel  duidelijk een groei te zien van het aantal echtscheidingen. Ook is er veel vraag naar second opinions van mensen die een scheiding aan het regelen zijn, maar niet zeker weten of dit op een goede manier verloopt. Mocht u in zo’n situatie zitten, u kunt altijd vrijblijvend even contact opnemen via e-mail of telefoon.


(v)echtscheiding?

Mede door alle aandacht die er is voor vecht- of conflictscheidingen denken veel mensen dat ze in harmonie moeten scheiden. Natuurlijk is het fijn als scheiden zo harmonieus mogelijk gaat, maar helemaal zonder wrijving scheiden is praktisch onmogelijk. Als alles zo simpel zou gaan, dan was scheiden waarschijnlijk ook helemaal niet nodig. Er zijn nu eenmaal altijd deels tegenstrijdige belangen en twee losse huishoudens  zijn samen duurder dan de huwelijkse huishouding. Hoe goed het ook geregeld wordt, ook op kinderen heeft een scheiding impact. Om een scheiding goed te kunnen regelen, is het daarom belangrijk de juiste begeleiding te kiezen. Voor de één is dit mediation, voor de ander een eigen advocaat. Overigens eindigen scheidingen met begeleiding van advocaten meestal ook in een gezamenlijk regeling. Naar een advocaat gaan is dus niet hetzelfde als kiezen voor een vechtscheiding! Familierechtadvocaten proberen doorgaans procedures te voorkomen.  


Mediator of advocaat?

Scheiden via mediation is doorgaans sneller en goedkoper dan scheiden via de advocaten. Ook zijn gezamenlijke afspraken vaak bestendiger. Toch is het niet voor iedereen geschikt. Wanneer er een erg groot verschil is in kennis of macht, dan werkt mediation vaak niet. Ook wanneer psychologisch of fysiek geweld een rol heeft gespeeld in de relatie, is mediation ongeschikt. In die situaties is het verstandiger ieder een eigen advocaat te nemen en te pogen in onderling overleg tot afspraken te komen. Uiteindelijk is het belangrijk dat ieder zich goed voorgelicht voelt en beslissingen neemt voor de eigen toekomst. Mocht u twijfelen tussen mediation of een advocaat? Bel of mail dan gerust en leg de situatie uit. Samen met u kan dan bekeken worden wat het beste zou passen.


Goldhoorn Familierecht

Bij Goldhoorn Familierecht kan het allemaal. U kunt samen komen voor echtscheidingsmediation, of alleen voor een scheiding met advocaat. Ook kunt u terecht voor een second opinion over uw rechtspositie. De start is hetzelfde, met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Afspraken kunnen op kantoor, thuis of via beeldbellen plaatsvinden. Het is geen enkel probleem om gesprekken ’s avonds te plannen. Maar natuurlijk kan het ook tijdens kantooruren.

Hopelijk is het niet nodig, maar heeft u hulp nodig, bel of mail dan gerust Goldhoorn Familierecht 

0575 545455 / info@goldhoornfamilierecht.nl. Of neem een kijkje op de website www.goldhoornfamilierecht.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *