Verhagen Mondzorg

Siza Expertisecentrum NAH Achterhoek

Het Siza Expertisecentrum voor Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) organiseert een informatiebijeenkomst in Terborg. Behandelaren en een oud-deelnemer vertellen over het behandelprogramma Hersenz en staan klaar voor vragen. Deze behandeling wordt aangeboden van de Liemers tot in de Achterhoek en richt zich op mensen die thuis wonen, maar tegen de chronische gevolgen van NAH aan lopen.

NAH kan het leven ingrijpend veranderen. Per jaar lopen zo’n 140.000 mensen in Nederland een vorm van NAH op, bijvoorbeeld door een beroerte of een ongeluk. Na de eerste revalidatie komen mensen vaak weer thuis, waar ze erachter komen dat ze tegen dingen aan blijven lopen. Bijvoorbeeld vermoeidheid, fysieke problemen, concentratieproblemen, overprikkeling en plannings- en geheugenproblemen. Er is vaak ook een gevoel van verlies; er is een leven ‘voor’ en een leven ‘na’. Hoe ga je om met al die veranderingen in het dagelijks leven? Behandeling bij Siza Hersenz kan hierbij ondersteunen!

De Herzenz behandeling: een ervaring

En daar lig je dan, met een bloeding in de rechterhersenhelft. Hierdoor kon Mary Kemper in eerste instantie helemaal niks. Links was ze helemaal verlamd. Haar linkerwang voelt nog steeds verdoofd aan. Lopen en het gebruik van haar arm en hand gaan steeds beter. 

Mary is een doorzetter, maar ook als doorzetter moet je door het hele rouwproces na een hersenbloeding. Al die eerste keren geconfronteerd worden met wat je niet meer kunt. Niet meer op de fiets naar de winkel, het eerste etentje, het eerste feestje. Mary was zelf altijd heel actief, nu is ze vaak kapot van vermoeidheid.  

Mary heeft het behandelprogramma van Siza Hersenz doorlopen. Ook haar man heeft veel gehad aan de partnermodule. Mary: “hij realiseerde zich schoksgewijs dat dit voor altijd is, dat hij opeens met een heel andere vrouw leeft. Hij heeft heel veel taken in de huishouding erbij gekregen. Ik kan niet meer autorijden, niet meer werken. Het kost tijd dat te verwerken. We hebben samen geleerd om om te gaan met deze veranderingen.’’ 

De informatiebijeenkomst

Kom naar de informatiebijeenkomst in het Azora Verpleeg- en revalidatiecentrum op zaterdag 18 juni. U bent welkom tussen 10:00 en 12:00.  
Adres: Azora – Antonia industrieweg 115, Terborg. Wij ontvangen u bij de hoofdingang!

Aanmelden kan via een bericht naar cognitief trainer Laura Tiemessen: laura.tiemessen@siza.nl of bel 0683018232. Mocht u liever op een andere dag of manier met ons in gesprek willen gaan, dan kunt u vragen naar de mogelijkheden.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Opgelucht
Bedrijfspresentaties
Financiën

Opgelucht…

Elke dag verlaten cliënten opgelucht ons kantoor nadat ze hun testament hebben geregeld. Een testament lijkt iets definitiefs, maar het is eigenlijk een momentopname. Het is gebaseerd op iemands wensen

Midzomer Mondriaan Festival 2024
Erop uit
Online

Midzomer Mondriaan Festival 2024

Muzikaal spektakel in het Winterswijkse centrum In 2024 verrast Winterswijk haar inwoners en bezoekers opnieuw met een cultureel en muzikaal festival. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *