museum smedekinck

Slachtvisite met “pruveri-j” bij Museum Smedekinck

Oude tijden herleven tijdens de slachtvisite met “pruveri-j”, die aanstaande zondag 5 november bij Museum Smedekinck in Zelhem wordt gehouden. Van 11.00 tot 16.30 uur kunnen bezoekers herinneringen aan vroeger ophalen. Wie het huisslachten zelf niet heeft meegemaakt, kan kennismaken met de diverse gebruiken die daarbij hoorden. Op de “pruveri-j” wordt gesmuld van ouderwetse lekkernijen als balkenbrij en roggebrood met kaantjes.

Iedereen wordt verwelkomend met een glaasje bessenjenever. Als alternatief voor het traditionele “vetpriezen” kan het gewicht van het varken op de ladder worden geraden. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen. In De Schure van het museum zijn slagers druk bezig met het afsnijden en verkopen van vlees en vleesproducten (o.a. balkenbrij, zonder rozijnen), terwijl het publiek op de  “pruveri-j” tegen inlevering van een bij de kassa gekregen bon allerlei lekkernijen van vroeger kan proeven. Extra bonnen zijn te koop. Behalve de hapjes van de  “pruveri-j” zijn er diverse andere lekkernijen – zoals hamburgers en gehaktballen – en natuurlijk ook koffie, thee en andere dranken verkrijgbaar. Er worden hobby’s en oude ambachten – zoals o.a. wilgentenen vlechten – gedemostreerd en streekproducten verkocht, o.a. uit de eigen kruidentuin. Martin Krijgsman zorgt weer voor live-harmonicamuziek. In De Stal van het museum is een expositie over boerenrockgroep Normaal te zien.

Prijzen

De entree is 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene hebben gratis toegang. Ook het parkeren, vlak voor de ingang van het museum, is gratis. Museum Smedekinck is geheel rolstoeltoegankelijk en heeft een ivalidentoilet.

Gegevens

Museum Smedeknick

Pluimersdijk 5

7021 HW Zelhem

www.museumsmedekinck.nl

www.facebook.com/museumsmedekinck

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *