Boenders

SmaakvolSmaak; Pure passie, pure smaken

Of het nu gaat om hapjes, live-cooking of een complete catering met foodtruck: Smaakvolsmaak is een nieuw bedrijf dat catering in Liemers en Achterhoek naar een hoger niveau wil tillen, zonder per definitie duur een exclusief te zijn.

Smaakvolsmaak is het nieuwe bedrijf van Robert en Mariska van den Berg, het paar dat samen met hun twee dochters Babs en Bibi in Loil woont. In 2018 hebben ze de stap naar het zelfstandig ondernemerschap gewaagd.  Het fullservice cateringbedrijf van het duo richt zich op particulieren en bedrijven, en kan in principe alles maken van hapjes tot volledige eventcatering. Maatwerk en beleving is hun onderscheidende vermogen, zegt Robert. Smaakvolsmaak is te boeken als leverancier, als huiscateraar, thuis-kok, live-cooking-belevenis, of als eventcateraar met een eigen foodtruck. Het oranje karretje van het stel geeft een hippe festivalbeleving, en is daarnaast ook flexibel in te zetten. Klep open en koken maar: stijlvol en smaakvol. Want de aankleding ademt smaak: eigentijds, warm en gezellig.

Ruime ervaring

De gedachte dat het stel ooit een bedrijf zou beginnen waarin koken en gastvrijheid centraal staan, is niet zo gek. Het ondernemersbloed kriebelde al geruimte tijd. Robert heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het koksvak. Hij was leerling bij ’t Hazepad in Beek, ’t Raedhuys in Duiven, Truffels in Arnhem, en was zelfstandig werkende kok bij de Planken Wambuis in Ede. De laatste jaren was hij als keukenchef verantwoordelijk voor de producten van de ambachtelijke snacks van Automatiek Beursken in Velp, ook zo’n begrip in de provincie. Lokaal bekend is Robert vooral als rechterhand van zijn vader Toon van den Berg, die een vishandel en palingrokerij runt; onder meer een vast gezicht op de weekmarkt in Didam.

Zorg

Mariska werkt al jaren in de zorg. Passie voor mensen staat daarin centraal. “Belangrijk wat ik hieruit meegenomen heb, is hoe belangrijk eten –de kwaliteit maar ook de sfeer en presentatie- is voor de kwaliteit van bestaan.” Met haar drive en managementervaring is zij naast Robert vooral de zakelijke helft van het ondernemerstel, maar ook degene die er voor zorgt dat alles qua presentatie er piekfijn uit ziet.   

Lokaal en duurzaam

De naam verraadt het al een klein beetje. In tegenstelling tot veel standaard cateraars wil Smaakvolsmaak zo veel mogelijk ambachtelijk bereiden, waarbij het bedrijf een duidelijke voorkeur heeft voor lokale en regionale producten. “Pure passie, pure smaken”, zegt Robert. Maar ook duurzaam. En ook een kwestie van gunnen, voegt hij toe. Maar zoals het een goed kok betaamd, zul je Robert niets uit een zakje zien halen, dat ook zélf gemaakt kan worden. Een bijna principiële keus, zegt Robert, daarbij aangetekend dat dit echt niet per definitie duur hoeft te zijn.

Culinaire ontzorging

Ambachtelijke stampotten, wild, een schaaltje hapjes voor een feestje. Frisse salades, verse vis. Het kan allemaal. Culinair maatwerk, veel aandacht in voorbereiding en zorg rondom het eten; het is iets waar Robert en Mariska in uit willen blinken. Het uitbesteden van de hapjes, of het diner, komt steeds vaker voor. Het is veel meer geaccepteerd om voor een avondje eten met collega’s niet meer een restaurant op te zoeken, maar een kok in je eigen keuken uit te nodigen. Met Smaakvolsmaak willen Robert en Mariska inhaken op deze trend van culinaire ontzorging. Voor elke gelegenheid: en dat kan naast een familiediner, personeels- of buurtfeest net zo goed een uitvaart zijn. De visie van Smaakvolsmaak: goed, lekker, en aantrekkelijk eten brengt mensen altijd nauwer tot elkaar.

Laagdrempelig

En het is een fabeltje dat dit direct in de papieren loopt. “We hebben voor elk budget passende oplossingen. Omdat we ook bij je thuis kunnen koken of onze foodtruck mee kunnen nemen, zijn we ultiem flexibel. Voor elke gelegenheid hebben we een passende smaak.” Qua dienstenpakket kan de klant kiezen uit volledige ontzorging, inclusief servies en bediening.

Mariska en Robert kunnen langskomen voor een maatwerk-offerte, of om de talloze mogelijkheden te bespreken.

Ambitie

Waar wil Smaakvolsmaak over enkele jaren staan? Mariska: “We hopen langzaam een vaste klantenkring op te bouwen, zodat we op middellange termijn fulltime met Smaakvolsmaak aan de slag kunnen. Tevens hebben we de wens om ooit een huiskamerrestaurant te creëren, waarbij groepen mensen in een intieme setting zelf het menu kunnen kiezen en in de keuken kunnen meekijken. Maar zo ver is het nog niet. Vanaf onze start hebben we het al behoorlijk druk, dus daar zijn we heel tevreden over.” Meer informatie over producten en diensten: kom kijken op www.smaakvolsmaak.nl of bezoek Smaakvolsmaak op Facebook en volg ons op Instagram.

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *