René Bot

In Bed Met… René Bot van GetFit35

Na je dertigste ga je spiermassa inleveren als je niet beweegt of sport. Feit is dat het bewegen door bijna iedereen zo lang mogelijk uitgesteld wordt. Naar een sportschool gaan is voor veel mensen een grote stap. René Bot zag dat in zijn omgeving gebeuren, richtte GetFit35 op en maakte de drempel zo laag mogelijk om mensen toch zover te krijgen om in beweging te komen en zo fit oud te worden.

René Bot werd geboren in Velsen, maar om te kunnen voetballen bij De Graafschap verhuisde hij in 1997 naar het oosten van het land. Na meer dan tien jaar voetballen bij de Doetinchemse voetbalclub, raakte hij in 2013 ernstig geblesseerd. Gevolg: einde carrière. “Plotseling moest ik nadenken over wat ik wilde. Om bezig te blijven in de sport werd ik personal trainer. Ik kwam daardoor bij veel grote sportscholen, maar het was allemaal zo weinig persoonlijk. Tot ik bij een sportschool kwam waar ze wel een aansprekend concept hadden en toen besloot ik dat concept wilde gebruiken, maar dan wel op een kleinschaligere basis.”

35plus

René richtte in Doetinchem aan de Tramstraat de eerste Getfit35 op. Bij binnenkomst valt de cirkel van apparaten op, die steeds door wisselende mensen worden bediend. De trainingen worden in groepjes tot maximaal twaalf personen gedaan en de leeftijd van de deelnemers ligt gemiddeld boven de 35. René: “Elke nieuwe deelnemer komt eerst op de weegschaal en gaan we dan instellen op de computer.
Ieder krijgt een eigen bandje met zijn individuele programma. Deelnemers kunnen twee keer per week 35 minuten trainen en je zit maximaal vier minuten op hetzelfde toestel. Na twintig trainingen wordt het programma aangepast.” Ook voor mensen die heel druk zijn biedt GetFit35 gelegenheid om fitter te worden. “Met alles eromheen kun je met een uur weer buiten staan. Fit gezond worden is voor iedereen het doel, maar het gaat bij ons verder dan alleen komen sporten. Mensen moeten zich echt thuis voelen bij ons. Als je je bij ons niet op je gemak voelt, dan moet je er eigenlijk niet aan beginnen.”

Binding

Bij GetFit35 is de sociale factor heel belangrijk. “We geven hier iedereen persoonlijke aandacht. Ik wil weten wie mijn klant is, wat hij doet en wat hem bezighoudt. Het gaat verder dan alleen maar komen sporten en dan de deur weer uitgaan. De binding zorgt er ook voor dat mensen vaker komen en dat als er iets aan de hand is, dat ze het zeggen. Mensen maken hier vrienden. Ze komen ook voor de gezelligheid. Het bezig zijn met die mensen vind ik het allerleukst.”

René merkte dat hij er meer belangstelling was voor het concept en dus opende hij nog verschillende andere filialen. Tegenwoordig zijn er ook GetFit35’s in Zutphen, Aalten, Winterswijk en Duiven. “Winterswijk en Duiven werden twee jaar geleden geopend, net voor corona. De coronajaren waren moeilijke jaren, maar we verzonnen van alles om door te kunnen gaan. Gelukkig is dat nu weer voorbij en ik kijk er naar uit om nog verder te groeien.”

___________________________________________________________________

In bed met

In Bed Met… is de rubriek van MIJN Magazine waarin een bevlogen, inspirerende of bekende Achterhoeker op informele wijze onder de aandacht wordt gebracht. Bekijk andere spraakmakende artikelen met bekende Achterhoekers via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/in-bed-met/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *