Bonita Avenue

Spannende theaterbewerking van Bonita Avenue

Geheimen, leugens en verraad buitelen woensdag 23 maart op het podium van Amphion over elkaar heen totdat ze met een denderende knal tot ontploffing komen. In het spannende familiedrama Bonita Avenue, naar de internationaal bejubelde roman van Peter Buwalda, gaat een gezin na de vuurwerkramp in Enschede diep de afgrond in.

Regisseur Braam: ‘Hollend op de afgrond met zijn allen. Het is ontzettend spannend’

In de familie Sigerius lijkt alles ogenschijnlijk fantastisch. Siem Sigerius is oud-judoka, wiskundige en rector magnificus van de universiteit Tubantia in Twente en lonkt naar een ministerspositie. Dan ontdekt hij dat Joni, dochter van zijn vrouw die hij samen met haar heeft opgevoed, in het geheim een lucratief handeltje heeft. En keert Wilbert, zijn eigen getroebleerde zoon uit een eerder huwelijk, als een boemerang terug in hun leven. Stukje bij beetje krijgt het wurgende lot Siem en zijn gezin in haar greep.

“Het plot van het boek is zó waanzinnig”, vertelt regisseur Hanneke Braam over de reden dat er nu een theaterbewerking ligt van de populaire debuutroman van Buwalda, waarvan inmiddels meer dan 500.000 exemplaren zijn verkocht. “Voor mij gaat het verhaal over dat schaamte de wereld kapot maakt”, vertelt Hajo Bruins, die de rol van Siem Sigerius speelt. “Ik kom zelf ook uit een gezin waar niet genoeg gepraat werd. Naarmate mijn ouders ouder werden, kwamen geheimen naar boven waarvan je dacht: had dat nou verteld. Dat had het allemaal zo veel makkelijker gemaakt.”

Grote gevolgen

In het gezin Sigerius heeft het grote gevolgen. “Tegelijkertijd is er ook een andere kant van het verhaal dat mij intrigeert”, zegt Bruins. “Ze nemen risico’s, doen dingen waarvoor ze zich schamen. Terwijl ze weten dat als het aan het licht komt, je precies datgene krijgt waarvoor je bang bent.” In de bewerking, geschreven door Koen Caris, wil de regisseur het voor Wilbert opnemen. “Als je iemand uitsluit, creëer je een bom”, zegt Braam. “Dat is voor mij heel belangrijk in deze tijd. Het geldt ook voor ongelijkheid tussen mensen en dat we denken andermans problemen te kunnen oplossen in plaats van daadwerkelijk te luisteren.”

‘Duizelingwekkende kettingreactie’– De Theaterkrant
‘Ontketende Hajo Bruins als diabolische vader’ – NRC
‘Meeslepende theaterbelevenis, met excellent spel’ – Elsevier
‘Grijpt tegen het eind naar de strot’- Scènes

Praktisch

Het spannende familiedrama Bonita Avenue is woensdag 23 maart te zien in de Rabobank Zaal van Amphion. Kijk voor meer info en tickets op amphion.nl/theater.

Amphion

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *