Persoonlijke service en een eerlijk advies bij Optie1 in Lichtenvoorde

Stadsbank Oost Nederland; uw financiële hulp!

Carmen kon vanaf het begin van haar volwassen leven haar financiën niet overzien. “Ik had ook nooit van huis uit mee gekregen hoe ik mijn financiële zaken op orde kon krijgen”

“Vanaf mijn 18e ben ik gaan overnachten bij vriendinnen en opvanghuizen”
Carmen (29) uit Winterswijk kon vanaf het begin van haar volwassen leven haar financiën niet overzien. Het begon me een ongezonde thuissituatie. Daardoor woonde ze al vroeg op haarzelf en is ze meerdere keren weggelopen van huis. “Vanaf mijn 18e ben ik gaan overnachten bij vriendinnen en opvanghuizen.” Uiteindelijk is ze via begeleiding aan een kamer gekomen die ze kon huren. Carmen had wisselend bijbaantjes en uitkeringen, stabiliteit was ver te zoeken. Door de wisselende inkomsten en woonadressen waren de financiën van Carmen al snel een puinhoop. “Ik had ook nooit van huis uit mee gekregen hoe ik mijn financiële zaken op orde kon krijgen.” Het gevolg: een snel groeiende chaos en een schuldenlast.

“Ik werd volwassen en zag in dat er echt iets MOEST veranderen”

Carmen schaamde zich voor haar schulden en probeerde ze eerst zelf op te lossen. Haar schulden werden alleen maar hoger en daarom klopte ze op haar 20ste klopte aan bij Stadsbank Oost Nederland. De uitkomst: beschermingsbewind. Er werd een plan op maat gemaakt om haar uit de schulden te helpen. De eerste 5 jaar dat Carmen onder bewind stond bleef haar situatie onstabiel. Ze wisselde veel van baan en kwam niet opdagen bij belangrijke afspraken zoals het aanvragen van uitkeringen. “Ik werd volwassen en zag in dat er echt iets MOEST veranderen”. Ze zocht samen met een begeleider naar passend werk en kwam op tijd op afspraken. Sindsdien werd haar financiële situatie stabiel. Haar schulden werden opgelost en op haar 27ste was Carmen schuldenvrij! Vanaf dat moment had Carmen zelf het beheer over haar rekening en moest ze zelf inschatten of zij voldoende geld had voor bijvoorbeeld de feestdagen. Natuurlijk hield haar bewindvoerder nog wel een oogje in het zeil. Sinds kort kan ze weer volledig haar financiën zelf beheren zonder bewindvoerder. Ze heeft een klein spaarpotje opgebouwd en heeft recent contractverlenging gekregen. “Ik wil graag in de toekomst een huis kopen” zegt ze trots.

Paniek!

Het gaat hartstikke goed met Carmen en ze heeft haar leven en financiën goed onder controle. Toch moest ze weer aankloppen bij de Stadsbank. “Maar deze keer niet voor een schuldregeling”, zegt ze lachend. Een paar maand terug raakte ze even in paniek. Haar wasmachine en koelkast gingen tegelijkertijd kapot. Hoe moest ze dit gaan betalen?! Bij een commerciële bank kon ze niet terecht. Gelukkig kon ze bij de Stadsbank terecht voor een persoonlijke lening, omdat ze niet meer dan 130% van het minimumloon verdient. Ze kan nu weer wasjes draaien en etenswaren koelen.

Contact

Voor meer informatie:

Stadsbank Oost Nederland
Spelbergsweg 35
7512 DX Enschede
T  088 7663666
I   www.stadsbankoostnederland.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Erop uit

KunstOogst

Met KunstOogst exposeren nu voor het vierde jaar een 6tal kunstenaars tussen Ruurlo, Halle, Hengelo en Zelhem. Werken vanuit passie, elkaar vinden en versterken; dat is wat 6 kunstenaars verbindt onder de

Wat
Dialectkring Achterhoek
MIJN Magazine

Zommer

Bienao iedernene verlangt naor mooie, warme zommerdage en lange zwoele aovende. Maor ’t is zoas met alles, elk veurdeel hef ok zien naodeel, want de zommer breg naost plezeer ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *