Stadsfeest Doetinchem

Stadsfeest Doetinchem, vertrouwd feest voor iedereen

Een vertrouwd feest voor iedereen. Jong en oud, inwoners én bezoekers van de Achterhoek weten het Stadsfeest Doetinchem te vinden. De festiviteiten zijn dit jaar van 1 tot en met 3 september.

Er is van alles te doen. Kom naar de kermis op en rondom het Stadhuisplein, ga uit je dak tijdens het Doetinchems Manifest op de Bleek, feest mee bij optredens van de talloze bands, geniet samen van drankjes en ook goed eten, woon de unieke universele dienst in de Catharinakerk bij of bezoek de spectaculaire vuurwerkshow ter afsluiting van het Stadsfeest. Het programma zie je hier.

Boh Foi Toch

Hoofdact op vrijdagavond is Boh Foi Toch, de vier muzikanten van de band hebben alle hun wortels in de Achterhoek. Diezelfde Achterhoek, die in veel van hun nummers wordt bezongen, geschilderd, gelauwerd en op de hak genomen. De formatie rond Hans Keuper speelt dampende en stampende feestmuziek, gelardeerd met inhaakwalsen, melancholische nummers, up tempo rock en countryachtig werk. Het publiek verzorgt veelal de refreinen, die uit volle borst worden meegezongen. Vorig jaar was Boh Foi Toch ook van de partij met aan het eind nog een verrassend gastoptreden van burgemeester Mark Boumans.

Historie

Met het eerste Stadsfeest in Doetinchem werd in 1986 het 750-jarig bestaan van de stad gevierd. Het evenement is niet meer weg te denken. De Dancetour, optredens van bands en artiesten met regionale maar ook nationale en zelfs internationale bekendheid, de kermis, kinder- en dansvoorstellingen, de kramen en restantenmarkt in de winkelstraten en het afsluitende vuurwerk trekken vele duizenden enthousiaste bezoekers. Hieronder een impressie van 1996 met o.a. Tatjana Simic.

Vuurwerk

Het Stadsfeest wordt traditioneel afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. In 2016 was dat ter ere van het 30-jarig jubileum.

Meer informatie vind je hier.

Ook nog meer leuke uitjes lees je op onze speciale pagina Erop uit!

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *