Kasteel Vorden

Stijlvolle villa met de wow-factor

Eigenzinnige woning in Lochem

Veel woningen lijken op elkaar. Dat geldt zeker niet voor het droomhuis van deze maand. Het betreft een stijlvolle villa met een geheel eigen gezicht. Het goed onderhouden woonhuis aan het Watermoleneiland in Lochem is fraai gesitueerd, omgeven door het water van de Veengoot en de Berkel. Het heeft beslist de wow-factor.

De zon schijnt deze ochtend uitbundig. Op het schaduwrijke terras van de veranda is het prima toeven. Er zijn verschillende terrassen, net waar behoefte aan is. De onderhoudsvriendelijke tuin voelt als een groene oase en kent verschillende niveaus. Een watergang loopt langs de woning, het zorgt voor een idyllisch plaatje. Een duik in het zwembad om te ontspannen of even af te koelen behoort ook tot de mogelijkheden. Binnen en buiten lopen mooi in elkaar over. Gemak, comfort en luxe, de woning heeft het allemaal.

Blikvanger

De architectuur van de wijk is te omschrijven als postmodernistisch, kenmerkend voor de jaren negentig; warme en gedurfde kleurstellingen, materialen als baksteen, zink en plaatwerk, symmetrie gaat gepaard met schuine daken en rondingen. De vormen zijn fantasievol, speels en erg eigenzinnig. Het gespleten dak is een blikvanger. Beide helften zijn in een lichte knik neergezet. Daaraan leent de woning haar identiteit. En aan luxe geen gebrek. Alles is hoogwaardig afgewerkt en smaakvol ingericht. De ruime en karakteristieke villa beschikt over een eigen zwembad, sauna & wellness op een groot perceel met veel privacy.

“We zijn hier in 2008 komen wonen en waren gelijk verliefd op het huis”, vertellen Jeroen en Ellen Wilmink. De ruime onder architectuur gebouwde woning bood veel mogelijkheden. “Het is een huis met veel leefbare vierkante meters. Er waren verschillende voordelen zoals de rustige omgeving in een kindvriendelijke wijk aan een doodlopend weggetje met alle voorzieningen in de nabijheid. Met twee opgroeiende kinderen was het een ideale situatie voor die levensfase. Daar hebben we volop van geprofiteerd.” De bewoners hebben zowel het huis als de tuin in de loop der jaren naar hun eigen hand gezet. Er is een duidelijke verbinding tussen alle ruimtes. Dat wordt versterkt door de tegelvloer met
vloerverwarming die op de gehele benedenverdieping is doorgelegd. In de living, een halfronde uitbouw, is gekozen voor een combinatie van natuurlijke materialen en warme kleuren. Het zorgt voor een bijzondere ambiance. De compleet uitgeruste leefkeuken met kookeiland, bar en televisie is een favoriete plek. Hier schuif je gezellig aan tijdens het koken. Maar ook het kantoor met de harmonicadeur en de speel/studeerkamer bieden toegevoegde waarde. In het kantoor kan eventueel een slaapkamer op de begane grond worden gecreëerd. Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers en een badkamer.

Aan luxe geen gebrek met eigen zwembad, sauna & wellness

Nieuwe uitdaging

Nu de kinderen zijn uitgevlogen breekt een andere periode aan.” Het stel zocht aanvankelijk een woning in de stad. De voorkeur ging uit naar een authentiek pand in Zutphen, maar het werd toch iets heel anders. Jeroen en Ellen gaan wonen in het buitengebied tussen Lochem en Laren waar ze een voormalige molen hebben gekocht, toevallig was dat het droomhuis die in januari in MIJN Magazine stond.
De woning biedt met een oppervlakte van 356 vierkante meter en 1.875 kuub een zee aan ruimte. De oude molen kent nog een originele detaillering met authentieke openingen en robuuste gebinten. “We gaan voor een nieuwe uitdaging. Het is een uniek pand met historie en een landelijke ligging. Daar gaan we nog meer het gevoel van vrijheid ervaren.” Ze dragen het stokje in Lochem graag over aan een ander gezin. “De verhuizing geeft wel een dubbel gevoel”, geeft Ellen ruiterlijk toe. “We laten een heel comfortabel huis achter waar we altijd met veel plezier hebben gewoond. Hopelijk gaan de nieuwe bewoners hetzelfde gevoel ervaren.”

De woning (inmiddels verkocht) stond te koop bij De Haan Schippers Makelaars. Voor meer droomhuizen kijk op www.dehaanschippers.nl

Oproep droomhuis

Heeft u ook een bijzondere woning of kent u iemand met een opvallend huis? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl

___________________________________________________________________

MIJN Droomhuis

De Achterhoek is niet alleen een mooie streek, er staan ook prachtige huizen. In deze rubriek bekijken we iedere maand een ander droomhuis. Meer droomhuizen zien ga dan naar deze link https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-droomhuis/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *