Stoere pick-up truck met bijzondere kleur

Chevrolet Apache met bijzondere kleur

De Achterhoek telt opvallend veel oldtimerliefhebbers. Ze rijden graag in hun ‘troetelkindjes’, maar het sleutelen eraan vinden ze vaak minstens zo leuk. Het gaat veelal om bijzondere auto’s met een interessant verhaal. Iedere maand staat op deze plek een ander voertuig in de schijnwerpers. Met deze keer de Chevrolet Apache van Jan Groot Jebbink.

Jan Groot Jebbink wilde graag een goed onderhouden Chevrolet Apache uit 1958. Het viel niet mee om een geschikt exemplaar te vinden die aan zijn eisen voldeed. Uiteindelijk werd zijn geduld in 2007 beloond. “Deze Apache zag ik staan bij een importeur van klassiekers in Herkenbosch, een schot in de roos. De combinatie van het model, de goede staat en de bijzondere kleur zorgde voor aantrekkingskracht. De koop was dan ook snel beklonken.” Sindsdien staat de oldtimer pick-up truck in azul blauw meestal in de showroom van het garagebedrijf van de eigenaar te blinken. De tand des tijds heeft er amper vat op gekregen. “Hij staat vooral binnen en heeft dus weinig te
lijden. Klassiekers moet je vertroetelen.” Heel af en toe komt de ‘Amerikaan’ met een open laadbak op de weg. Groot Jebbink kocht de Chevrolet aanvankelijk voor reclamedoeleinden. “Je wordt als ondernemer veelvuldig gevraagd om clubs te sponsoren. Dat gebeurt meestal met een reclamebord. Maar daarmee ben je in mijn ogen niet onderscheidend genoeg. Met deze pick-up truck val je veel meer op tijdens wedstrijden of evenementen. De naam van ons bedrijf is op de deur beletterd, uiteraard in oude stijl. Dat spreekt aan. Je maakt dan ook snel een praatje met belangstellenden.”

Details

Waarom wilde de ondernemer uit Vorden uitgerekend een Apache uit 1958? “Auto’s uit die tijd hebben karakter. Het model uit dat jaar is het neusje van de zalm, in mijn ogen de mooiste versie. Daarvoor had de wagen een minder fraaie bolle neus als motorkap. Deze is qua vormgeving strakker. Dat komt ook door de spatborden aan de buitenkant van de laadbak met de side steps oftewel een treeplank. Na 1958 verdwenen ze naar de binnenzijde.” Chevrolet betekent ook iets extra’s voor hem. “We zijn jarenlang dealer geweest van het merk. Value for money, slaat op Chevrolet. Daar houd ik wel van.” De klassieker
verkeerde in een prima staat, met alle originele details. Alleen de motor moest worden gereviseerd. “Zo’n uitvoering zie je niet veel, dat maakt het speciaal.” Jan heeft er veel officiële papieren bij, zoals eigendomsbewijzen, facturen en de bestelbon. Zo weet hij dat de Apache nieuw naar Bogota, de hoofdstad van Columbia, ging. “De eerste eigenaar was Helmuth Oppenheimer. Hij bestelde de wagen in 1955 en kreeg hem in 1959 geleverd. Dan hebben wij nu wat te zeuren over lange levertijden, haha.”

___________________________________________________________________

Oproep
Heeft u een bijzondere auto of kent u iemand met een fraai voertuig? Laat het ons weten via redactie@mijnmagazine.nl en misschien staat uw oldtimer een volgende keer in de schijnwerpers.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *