Ted van de Pavert

Talent Milan Hilderink wacht op zijn kans

Voor Milan Hilderink lonkt een mooie carrière in het betaalde voetbal. De jonge centrale verdediger beschikt over veel kwaliteiten en wordt door kenners vergeleken met niemand minder dan Matthijs de Ligt. De 17-jarige inwoner van Steenderen hoopt snel tot een vaste waarde van het eerste elftal van De Graafschap uit te groeien. Zover is het nu nog niet. “Ik moet geduld hebben en dat is niet altijd even makkelijk.”

De leiding van De Graafschap heeft veel vertrouwen in Milan Hilderink. Het talent kreeg een driejarig contract aangeboden en krijgt dus de tijd om op termijn het boegbeeld in de defensie te worden. Onder trainer Mike Snoei maakte Milan Hilderink aan het begin van het seizoen zijn debuut. Hij was toen 16 jaar, een paar maanden ouder dan de jongst debuterende speler van De Graafschap ooit, Chris Hartjes. “Dat was een prachtige ervaring, we wonnen met 3-0.” Daarna werd het wat stiller rondom de tiener. Hij speelt zijn wedstrijden voor Jong De Graafschap en zit soms bij de wedstrijdselectie. “Het is aan mij om het te laten zien. Ik moet mezelf bewijzen, gelukkig krijg ik daar de tijd voor. Al wil je zelf altijd sneller.”

Wat is in jouw ogen een Superboer?

“Als ik aan een Superboer denk, komt bij mij de term DRAN naar voren. Vechten voor iedere meter, honderd procent inzet en nooit opgeven. Het hoeft niet mooi te zijn, als het moet de beuk erin. Daar houden de supporters ook van. Fans die De Graafschap altijd trouw blijven, zijn natuurlijk de echte Superboeren.”

‘Mijn vader is, als echte fan, supertrots’

Wat is je eerste herinnering aan de Graafschap?

“Ik kwam als kleine jongen samen met mijn vader al bij de thuiswedstrijden van De Graafschap. Hij is een groot fan en supertrots dat ik er nu speel. De sfeer in het stadion vond ik imponerend. De mooiste herinnering heb ik aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in 2010 waarin promotie naar de eredivisie werd afgedwongen. Dat we na afloop met alle supporters feest vierden op het veld, geweldig!”

Wat is je betrokkenheid bij de Graafschap?

“Eigenlijk ben ik al een tijd betrokken bij De Graafschap. Eerst als fan en nu al weer enkele jaren als speler. Ik begon bij SV Steenderen en speelde later bij FC Zutphen. Acht jaar geleden wilden FC Twente en De Graafschap me inlijven. Ik koos voor De Graafschap omdat het voelde als mijn club en het qua vervoer goed te doen was. Met de bus bleek trouwens lastig, dus uiteindelijk ging ik dagelijks met de elektrische fiets en inmiddels met de scooter naar De Vijverberg.”

Wat moet de club doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

“Dat is voor mij moeilijk te bepalen. Ik denk dat het wel heel belangrijk is om de jeugd kansen te geven en te binden. Door te investeren in jonge spelers, kun je de kloof met clubs met meer budget dichten. Het nut van een gedegen jeugdopleiding mag dus niet worden onderschat, daar horen uiteraard ook goede trainers bij.”

Welke oud-speler zou prima in het huidige elftal passen?

“Tim Bakens komt gelijk bij me op. Ook een centrale verdediger, een speler met veel capaciteiten. Hij is trainer van me geweest in het elftal onder 19 jaar, hij heeft me veel geleerd. Een andere naam die me te binnenschiet is Rogier Meijer, een leiderstype met een winnaarsmentaliteit. Een jongen ook uit de streek. Tot slot was Eric Viscaal van de buitencategorie, deze drie spelers zouden niet misstaan in het huidige team.”

Wie is de beste ambassadeur van de Graafschap?

“Kampioensbakker Paul Berntsen uit Didam. Een bevlogen vakman met een De Graafschap hart. Hij speelt regelmatig op een ludieke manier in op de actualiteit met bijzondere producten. Dat zorgt voor positieve aandacht voor de club.”

Waar in de Achterhoek kunnen we je tegen het lijf lopen?

“Op het Graafschap College waar ik de opleiding Sport & Bewegen volg. In de zomerdag kom ik graag in het openluchtzwembad in Steenderen. Lekker zwemmen met mijn vrienden. Verder gamen we regelmatig. FIFA op de Playstation is favoriet, gaaf om te doen.” 

MIJN Superboer – April 2020
Uitgever – MIJN Magazine
Auteur – Richard Stegers
Fotografie – De Graafschap Media

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *