Taxatie dag bij Dorcaswinkel in Aalten !

Taxatie dag bij Dorcaswinkel in Aalten !

Iedereen kent de verhalen over pareltjes gevonden in kringloopwinkels die uniek en waardevol blijken te zijn. Ook bij de Dorcaswinkel in Aalten komen af en toe voorwerpen binnen waarvan we ons afvragen of ze misschien zo waardevol zijn dat ze beter via Marktplaats of op een veiling kunnen worden aangeboden. Gelukkig heeft Dorcas landelijk daarvoor mensen die ter zake kundig zijn en ons adviseren kunnen. Zij komen naar Aalten op 6 april in onze winkel

Vraagt u zich wel eens af :Wat zou dat schilderij van oma waard zijn? Levert dat oude beeldje misschien nog iets op of kan het weg? Heeft u ook zo’n voorwerp waarvan u twijfelt of het nou waardevol of waardeloos is? Kom dan op 6 april naar onze Dorcaswinkel.

Taxateur

Erkende taxateurs van veilinghuis Vendu beoordelen tussen 10.00 en 15.00 uur alle meegebrachte voorwerpen. Allerlei soorten objecten zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij, vaasje, beeld, boek of servies. Na een grondige bestudering van het artikel laat de taxateur weten wat de waarde is.

Volgnummer

U komt met uw voorwerp(en) naar de winkel en betaalt bij de kassa 2,50 per voorwerp met een maximum van 4 voorwerpen (een set geldt als één voorwerp). Dit bedrag komt ten goede aan onze winkel. U krijgt dan een volgnummer en wanneer uw nummer aan de beurt is kunt bij de ervaren taxateurs terecht. Een gastvrouw zal zorgen dat dit goed geregeld wordt

Koffiehoek

Als u even moet wachten kunt u natuurlijk in onze winkel rondkijken en meteen even onze koffiehoek bewonderen. Deze is onlangs met ideeën en zelfwerkzaamheid van onze eigen mensen helemaal heringericht! Helaas is op deze dag de koffiehoek maar deels beschikbaar.

Hoe gaat het dan verder? Er zijn verschillende mogelijkheden:

1 .De klant neemt het artikel na de taxatie weer mee naar huis.
2. De klant schenkt het artikel aan Dorcas. Onder de 100 euro wordt het in de winkel geplaatst daarboven wordt het door het veilinghuis geveild en gaat de opbrengst naar de winkel in Aalten .
3. De klant laat het artikel verkopen via het veilinghuis. De betaalde veilingkosten gaan naar ons , de opbrengst naar de eigenaar. De taxateur vult een formulier in en neemt het voorwerp mee. De klant, het veilinghuis en de winkel krijgen een kopie van dit formulier.

Alle opbrengsten van deze dag komen dus ten goede aan Dorcas. Deze organisatie besteedt het geld aan projecten voor mensen in nood in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten.

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *