Landbouwmechanisatiebedrijf Hoftijzer

Terug naar de natuur op natuurbegraafplaats Schapenmeer

Het idee om te worden begraven in de natuur spreekt steeds meer mensen aan. “Het is de meest duurzame manier van begraven. Het graf gaat helemaal op in de natuur en het is eeuwigdurend”, vertelt Gery Wibbelink van natuurbegraafplaats Schapenmeer in Vorden.

Ook Wibbelink merkt dat de belangstelling voor natuurbegrafenissen toeneemt. “Steeds meer mensen kiezen voor deze manier van begraven. Het idee is dat het graf inderdaad helemaal opgaat in de natuur. Met het oog daarop worden er dus alleen maar natuurlijk vergankelijke materialen gebruikt voor de kleding van de overledene, kist, lijkwade, urn of mand. Gedenktekens en grafaanduidingen zijn natuurlijk aanwezig in de vorm van een boomschijf met inscriptie. Je geeft je lichaam zo dus echt terug aan de natuur.”

De natuurbegraafplaats in Vorden ligt in een prachtig gebied rond het Schapenmeer. Een van de belangrijkste doelstellingen is het behoud van oorspronkelijke flora en fauna. “Al bij leven kun je zelf een plek uitkiezen voor eeuwig durende rust. Door een natuurgraf te reserveren draag je direct bij aan het in stand houden van natuur voor toekomstige generaties.”

Bent u nieuwsgierig naar de natuurbegraafplaats? Wibbelink: “We organiseren regelmatig natuurwandelingen, informatiemiddagen en rondleidingen, om mensen die geïnteresseerd zijn de gelegenheid te geven om eens te komen kijken.”

Voor meer informatie: Bezoek de website www.schapenmeer.org of bel tel. 0575-757034

Natuurbegraafplaats Schapenmeer
Logo natuurbegraafplaats Schapenmeer

___________________________________________________________________

Uitjes in de Achterhoek
Erop uitgaan in de Achterhoek? Bekijk dan de mogelijkheden via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *