Kasteel Vorden

‘Theet’s keldertje’ van Theo Krijgsman

Iedere maand lichten we een gave cave of verbouwde chill ruimte uit van onze lezers. Deze keer is het de beurt aan Theo Krijgsman uit ‘s-Heerenberg.

Oppervlakte: 25M2

Trots op
“Bij de aankoop van het huis in 1974 ben ik als eerst met de kelder aan de slag gegaan. Alles dat je hier ziet heb ik zelf aangepakt en vernieuwd. Het huis dateert uit 1887, dus het vergde nogal wat aanpassen. Alleen vanwege de kelder al zou ik het huis nooit willen verkopen.”

Verder info
“Ik heb de kelder zo’n 50 cm dieper moeten uitgraven om fatsoenlijk te kunnen staan. Fundering vernieuwd en vervolgens verder opgebouwd. De stuclaag van de wand verwijderd, zodat de oude originele kloostermoppen weer zichtbaar werden. De kelder was eerder klaar dan het huis, hahaha! We maken vooral gebruik van dit kroegje tijdens verjaardagen en carnaval. De aankleding en attributen heb ik door de jaren heen verzameld. Er zitten 100 jaar oude porseleinen kruiken bij, pullen en antieke reclameborden” vertelt Theo Krijgsman. “Ik woon al jaren niet meer thuis, maar mag hier nog graag komen” vult aangeschoven zoon Rob aan.

___________________________________________________________________

MIJN Cave

De Achterhoek kent vele mooie ‘keetjes’. MIJN Magazine licht in de rubriek MIJN Cave iedere maand een gave cave of verbouwde chillruimte uit. Meer caves zien? Klik dan op de onderstaande link! https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijn-magazine/mijn-cave/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *