Theetuin Achterhoek

Theetuinen in de Achterhoek

Bij het inlassen van een pauze tijdens de fiets-, wandel-, of autotocht zijn er veel goede pauzeplekken, maar niks is zo lekker als een Achterhoekse theetuin. Je kan daar namelijk ideaal genieten van de mooiste bloemen en de lekkerste Achterhoekse streekproducten. De veel verschillende leuke plekjes in de tuin, waar je kan genieten van het zonnetje of de schaduw. Slecht weer? Dan bieden serres en de prieeltjes en geweldige uitkomst. Theetuinen in de Achterhoek zijn de plekjes om even lekker tot complete rust te komen.

Routes langs theetuinen

Langs de theetuinen in de Achterhoek zijn diverse wandel- en fietspaden. Deze routes gaan direct door het unieke groene coulisselandschap van de Achterhoek heen. Een bezoek aan een van de theetuinen is een heerlijk tussendoortje terwijl u even fietst of wandelt.

Sfeervolle overnachting

De theeplantage is niet alleen de perfecte tussen stop om even te pauzeren op je wandel- en fietsroutes, het kan ook je eindbestemming zijn. Overnacht op de verschillende theetuinen van de Achterhoek. Je overnacht in een knusse B&B en begint je dag in de Achterhoek na een stevig ontbijt!

De theetuinen

Landgoed Hackford

Geniet van het prachtige, kleinschalige landgoed Hackfort! Deze oogstrelende tuin is gelegen achter het authentieke koetshuis. Hierin zetelt de Keuken van Hackfort, waar bezoekers terechtkunnen voor lekkernijen met ingrediënten uit het Hof. De nabij gelegen watermolen is iedere zaterdag open. De grote kasteelzaal en koetshuis bieden tevens een prachtige ambiance voor trouwerijen, vergaderingen en andere bijzondere gelegenheden

Kruidenhof te Mallum

De Kruidenhof te Mallum is een tuin van 7500 m2 in het buitengebied van Eibergen. Een grote vijver vormt het centrum. Daaromheen liggen een moerasgebied, akkers met bloemen en inheemse landbouwgewassen, een rotstuin, perken met keukenkruiden, verfplanten en geneeskrachtige kruiden

Um d’n Olden Smid

Naast de mooie wijngaard van Um d’n Olden Smid hebben ze ook een prachtige theetuin. De theetuin met prachtig uitzicht op de natuurvijver, boomgaard en wijngaarden is zeker een bezoekje waard. U wordt verwend met zelfgebakken lekkernijen!

Kleinkamperfoelie

Aan de rand van Gorssel, gelegen op een idyllische plek, met monumentale bomen en met een weids uitzicht, ligt Theetuin Kamperfoelie met een luxe gastenverblijf en B&B. De prachtige landschapstuin is voor onze gasten vrij toegankelijk voor een wandeling. Op reservering kunt u genieten van een heerlijke lunch of High Tea met uitsluitend huisgemaakte gerechten, in de tuin of op de verwarmde serre. Zowel in de zomer als in de winter is het hier aangenaam vertoeven.

Het servettenhuis/De witte lelie

Op een prachtige locatie in Winterswijk-Woold ligt de boerderij van Carla en Ronald Mullié. Het woonhuis/atelier van het kunstenaarsechtpaar, het “Servettenhuis”, is met een rondleiding te bezoeken; de muren zijn behangen met papieren servetten en het huis wordt gedomineerd door verzamelingen brocante, antiek, kunst en naturalia. Het bijzondere interieur stond al in diverse binnen- en buitenlandse woontijdschriften.

De gezellige theetuin rond de boerderij biedt veel ruimte en zitgelegenheid. Je kunt overal vrij rondlopen; de moestuin, de kas, de boomgaard en alle andere verschillende tuinen. Overal staan zitjes voor de bezoekers. In de museumwinkel kun je bestellen voor de theetuin.

Theetuin aan de bosrand

theetuinen in de Achterhoek

Deze unieke theetuin ligt verscholen achter een bos met een grote vijver. Ontspan en luister naar het gekwaak van kikkers en het getjilp van vele vogels. Uitzicht op weilanden met prachtige bossen in zacht glooiend landschap.

In de kleine gezellig ingerichte pipowagen en leuke ouderwetse vintage & brocante kun je jezelf trakteren op alle soorten koffie, verse thee, frisdrank en taart of koekjes, huisgemaakt gebak, maar ook met eigen kippeneieren en boomgaarden met pruimen en kersen. De pipowagen heeft een heerlijk balkon voor schaduw of beschutting op een regenachtige dag. Voor groepen en High tea is reserveren verplicht.

B&B Natuur & Theetuin Natuurlijkbuiten

Een geweldige om even te gaan pauzeren en te genieten van een lekker kopje biologische thee of koffie met zelfgemaakte cakes of de heerlijke ‘taart van Aart’. Ook kunt u hier terecht voor een biologische lunch, ontbijt, picknickmand of een uitbebreide high tea, minimaal 2 dagen van te voren reserveren. Zelf kunt u ook een wandelingetje maken door de mooie en grootte natuurtuin. Op afspraak zijn er groepsrondleidingen beschikbaar voor en door de natuurtuin.

Rosenhaege Living Gardens

In the middle of nowhere, op de grens met Duitsland en Nederland, is een plek die u niet mag missen ontstaan. Het bevindt zich zelfs in een landschap wat u hier niet zo snel zou verwacht, maar eerder in Zuid-Engeland. Bezoek Rosenhaege voor tuinontwerp en inspiratie, de 4,5 ha. kijk- en voorbeeldtuinen, de British Shop, de rozenverkooptuin, en het Keltisch Koffiehuis en u zult enhousiast zijn.

Theetuin Vierakker

We schenken ruim dertig soorten thee uit alle werelddelen, en ons gebak wordt dagelijks vers door ons zelf gebakken. De meeste van onze producten zijn biologisch. In de tuin vind je verschillende terrassen en hoekjes om heerlijk te zitten. Bij wat minder lekker weer kun je terecht in de serre, lekker bij de kachel. Voor de kinderen is er een kleine speelplek met glijbaan en waterpomp.

Theetuin Vierakker schenkt wel ruim dertig soorten thee uit alle werelddelen, en het gebak wordt dagelijks vers gebakken. In de tuin zijn verschillende terrassen en hoekjes te vinden waar je heerlijk kan genieten. Bij slechter weer kun je terecht in de serre, waar je verwarmd wordt door een kachel. Wandel over de botanische theetuin en ontdek bijzondere bomen, struiken en planten.

Theetuin Rensink

In onze tuin vindt u een grote diversiteit aan vaste planten, bolgewassen, heesters en bomen. Er zijn verschillende terrassen in de tuin, waarvan één overdekt. Ook bij slecht weer kunt u bij ons terecht.

theetuinen in de Achterhoek

In de tuin kunt u genieten van een kopje koffie of thee met heerlijk gebak uit de eigen keuken terwijl u geniet van het uitzicht over de Achterhoek. Ook kunt u bij ons terecht voor een lunch of een heerlijke ijscoupe gemaakt van echt boerenijs.

De Groene Pleister

De naam zegt het al, een rust of pauze plaats omgeven door groen. De hele tuin en erf is omgeven door een stoere houtwal met inheemse struiken en bomen waar ook vogels en andere dieren graag gebruik van maken.

Naast de theetuin hebben ze ook een B&B. De kamers zijn ingericht als ‘zoals het vroeger was bij opa en oma’. Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog een plekje komt op onze kleine camping voor 25 toeristische plaatsen.

OnsLokaal

Aan de rand van het dorp Stokkum, aan de voet van de heuvels van het Montferland, vind je de winkel met tuinterras van OnsLokaal. Op het terras serveren ze eenvoudige gerechten van dezelfde producten en geniet je van lekkere dranken of een ijsje.

Theetuin de Wacht

Op deze melkveehouderij, waar ook paarden en kippen zijn gehuisvest, kunt u vanaf de verschillende terrassen de bloemrijke tuin bewonderen. Er zijn veel vogels en kikkers in het park, vissen en libellen in de vijver zorgen voor een romantische landelijke sfeer. Met een uniek zelfbedieningsconcept kunt* u zichzelf voorzien van een selectie thee, Max Havelaar koffie, frisdrank, ijs en huisgemaakt gebak, allemaal afkomstig van eigen erf en tuin. Bij slecht weer kunt u naar binnen op de grote veranda of “de deel”.

Meer informatie

Ga voor meer theetuinen, maar ook voor informatie en foto’s over theetuinen in de Achterhoek naar de volgende link: https://achterhoek.nl/theetuinen

__________________________________________________________________

Achterhoek Toerisme

Ontdek de Achterhoek via Achterhoek Toerisme! De leukste uitjes in de Achterhoek, spectaculaire activiteiten, heerlijk overnachten, lekker uit eten, talloze evenementen, fietsen & wandelen én de mooiste routes, je vindt het allemaal op de website van Achterhoek Toerisme. Ontdek de prachtige Achterhoek via https://achterhoek.nl/.  

achterhoek toerisme

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor de leukste uitjes in de Achterhoek naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Obbink
Bedrijfspresentaties

Beleef elektronica bij Obbink

Obbink bestaat dit jaar negentig jaar. De Achterhoekse ster in elektronica begon in 1934 met een winkel in Winterswijk, waar zelf gebouwde radio’s werden verkocht en huizen werden aangesloten op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *