Boenders

Tien jaar Tiecken VHP Manager

Niet alleen zijn verhuizing ruim een jaar geleden naar de binnenstad van ’s-Heerenberg verliep vrijwel geruisloos. Ook aan het 10-jarig jubileum van Tiecken VHP Manager werd vanwege het coronavirus geen enkele ruchtbaarheid gegeven. Toch wil Jan Tiecken dit jaar graag nog even terugkijken op deze twee heuglijke momenten.

Klanten betalen alleen voor onze dienstverleningslapen

Jan Tiecken begon in 2010 vanuit zijn huis in Ulft als bemiddelaar in verzekeringen, hypotheken en pensioenen. “Ik had al wel elf jaar ervaring, maar begon helemaal op nul”, vertelt Tiecken. Hij was destijds de pionier op het gebied van provisieloos werken. “Toen minister De Jager een jaar later een provisieverbod instelde op complexe producten als hypotheken, pensioenen en uitvaartverzekeringen, werkte ik al een jaar op die manier.”

Tien jaar later is er aan die werkwijze niks veranderd. Zo houdt Tiecken VHP Manager vast aan zijn visie dat klanten alleen betalen voor de dienstverlening van het bedrijf. “Wij hanteren hiervoor maandelijks een vast bedrag”, zegt Tiecken. “Zo weet je als klant precies waar je mee af bent en word je nooit verrast. Bovendien zijn de premies en maandlasten lager.”

Daarbij is het advies van Tiecken volledig onafhankelijk. “Wij maken een risicoanalyse, maar sturen onze klanten niet. Wij adviseren en bemiddelen in verzekeringen, hypotheken en pensioenen en ontvangen hiervoor geen gelden van banken of andere aanbieders van financiële producten. We zijn aangesloten bij Hypotheek Company, waardoor we alle banken aan kunnen bieden. Door onze werkwijze kunnen wij naast de reguliere verzekeraars ook direct writers aanbieden, waarmee wij voor de klant het contact onderhouden. Daarom noemen we onszelf ook manager en geen tussenpersoon. Wij managen de financiële situatie van de klant, zowel bij particulieren als  bedrijven.”

Team
Dit doet Jan Tiecken – zelf Erkend Financieel Adviseur – met een team van drie personen. Rianne Daals is het eerste aanspreekpunt binnen het bedrijf. Zij heeft ruim 21 jaar ervaring in de branche en adviseert klanten onder andere op het gebied van verzekeringen en consumptief krediet. Zijn partner Marieke Geerligs werkt een dag in de week mee in het bedrijf en helpt bij de afwikkeling van de financiële- en polisadministratie.

Sinds 14 oktober 2019 werkt Tiecken VHP Manager vanuit zijn nieuwe onderkomen aan de Molenpoortstraat 31 in ’s-Heerenberg. “We wilden graag weer terug naar het centrum van ’s-Heerenberg”, vertelt Tiecken. “Vanaf 2012 zaten we al eens bijna vier jaar op het Stadsplein. Daarna zijn we naar de Goorsetraat verhuisd. Dat was ook een prima locatie, maar we zijn blij dat we nu weer in de binnenstad zitten.”

Digitaal advies
Veel klanten worden op dit moment echter niet in het nieuwe kantoor ontvangen. Dat heeft vooral te maken met het coronavirus, waardoor veel contacten op afstand plaatsvinden. Tiecken: “Al voor de coronauitbraak hebben we geïnvesteerd in digitaal advies. Dat heeft vanaf maart een vlucht genomen. Advies over verzekeringen en hypotheken doen we op dit moment via beeldbellen, waarbij we de schermen kunnen delen en de klanten onze adviezen laten zien. Er zijn klanten die dat zo prettig vinden, dat ze op deze manier willen blijven werken. Daarbij kunnen we zo klanten in heel Nederland bedienen.” Tiecken VHP Manager is telefonisch te bereiken via 0315-843793 en per mail: info@tieckenvhpmanager.nl. Meer informatie staat op www.tieckenvhpmanager.nl

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *