Cindy's invalshoek

Toch maar gaan latten?

Cindy Starte is columniste van MIJN Magazine en schrijft maandelijks vanaf haar hoekbank over haar kijk op lopende zaken in de Achterhoek. Dit keer gaat het over Toch maar gaan latten?

Een duurzame relatie is toch vaak wat je samen voor ogen hebt, wanneer je eraan begint. Tenzij je hier allebei anders instaat, ook geen probleem. Of na wat jaren een van beide, dan is het wel even slikken. De relatie was van kortere duur dan verwacht en gehoopt. Na verloop van tijd volg je weer je eigen pad. Of misschien lijm je alle scherven weer aan elkaar na een gebarsten bommetje.

Je investeert beide opnieuw in de relatie en het vuur laait weer op. Bevroren harten ontdooien. De vonken vliegen opnieuw in het rond. Fijn toch en ze leefden nog lang en misschien zelfs wel gelukkig.

Dit was natuurlijk ook het gezamenlijke uitgangspunt van het SKB en Het Slingeland. Samen sterk zijn. Samenwerken, kwaliteiten van de ander inzetten en benutten. Een duurzame fusie. En de ziekenhuizen zouden als individuen naast elkaar een volwaardig bestaansrecht behouden. Erg belangrijk in een relatie natuurlijk: beide uniek kunnen zijn. Los van elkaar van alles en nog wat mogen ondernemen. En zo elkaar laten groeien.

Maar in november 2019 werd een plan in de openbaarheid gebracht. Het SKB zou in de toekomst ondergeschikt raken aan het Slingeland. Kink in de kabel. Weg balans. Wég, twee of drie wezenlijke afdelingen!? Het Slingeland zou dan deze patiënten onder haar hoede gaan nemen.

Ongevraagd onderdanig zijn aan de ander zorgt toch alleen maar voor herrie in de keuken?

En die ander, het Slingeland, zou vervolgens nog completer worden en zich fris ergens anders gaan huisvesten.

Deze plannen lagen er natuurlijk al, maar het kostenplaatje zorgde eveneens voor een langdurige open mondhouding en afzakkende broeken bij heel wat Achterhoekers. De een gaat eraan onderdoor, waar de ander groeit, bloeit en floreert. Da kan toch nie!!!

Voordat het straks echt te laat is, misschien dit voor het oog perfecte huwelijk gaan ontbinden?

Deze fusie ontkrachten en dan in een afgevlakte vorm blijven samenwerken? Lekker gaan latten, zo nog wel de lusten, maar niet de lasten. Of toch alle scherven met secondelijn aan elkaar plakken en weer met de neuzen dezelfde kant op gaan staan. Of definitief scheiden.

Maar er dan voor waken dat het SKB geen alimentatie hoeft te betalen aan het Slingeland. Hopelijk zijn ze niet getrouwd in gemeenschap van goederen.  

Ze hebben in ieder geval een open relatie. Voor beide partners zijn er nog twee andere gegadigden, het MST in Enschede wil misschien wel iets met het SKB en het Rijnstate in Arnhem heeft misschien wel een oogje op het Slingeland. Eigenlijk wordt er door beide partijen al veel gedatet. Er zijn mooie samenwerkingsvormen. Maar wie weet bloeit daartussen nog iets mooiers op, wat duurzamers, zodat eenieder een nog breder draagvlak krijgt.

Maar niet te hard van stapel lopen, ook al voelt het nog zo goed. Dan barst er wellicht weer een bommetje. Boem!

Cindy’s invalshoek – maart 2020
Uitgever: MIJN Magazine

___________________________________________________________________

MIJN Magazine columns

MIJN Magazine heeft columns van verschillende Achterhoekse columnisten. Ga naar https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/columns/ voor een verzameling van alle columns!

Verder lezen

Ebbers Mechanisatie
Bedrijfspresentaties

Automowers: voor een perfect gazon

De landbouw staat onder druk. Ebbers Mechanisatie ondervindt er geen last van. Integendeel, het bedrijf in Winterswijk-Huppel maakt zelfs een mooie groei door. Klanten zijn uitermate tevreden over het uitgebreide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *