toptalenten in actie

Toptalenten in actie tijdens deze 4 Achterhoekse jeugdtoernooien

De Achterhoek is enkele gerenommeerde jeugdtoernooien rijk. Ze hebben een internationaal karakter. Bezoekers krijgen op de Achterhoekse velden de kans om talentvolle spelers, de sterren van de toekomst, aan het werk te zien. Bijzonder is dat spelers veelal worden ondergebracht bij gastgezinnen.

Groenlo

Op sportpark Den Elshof van SV Grol in Groenlo wordt in het weekend van 2, 3 en 4 juni het Internationaal Marveldtoernooi gehouden. Het is de 33e editie voor jeugdteams onder 15. De openingswedstrijd is gelijk een prachtig affiche. FC Barcelona, de winnaar van vorig jaar en Ajax dat voor de 25e keer meedoet, nemen het tegen elkaar op. Het duel begint om 17.30 uur. Kom alvast in de sfeer met de aftermovie van de vorige editie.

www.marveldtournament.com

Ruurlo

Het Karel Stegeman Toernooi voor spelers onder 18 van VV Ruurlo wordt jaarlijks gehouden tijdens het Pinksterweekend. De wedstrijden van de 37e editie zijn op 27, 28 en 29 mei. De laatste twee winnaars kwamen uit Zweden: het betreft Kalmar FF en Halmstads BK. Ze zijn wederom van de partij, net als De Graafschap.

www.karelstegemantoernooi.nl

Terborg

Het begon in 1980 als een minitoernooi voor buurtteams en groeide uit tot een sterk kwalitatief toernooi. Wesley Sneijder, Gerard Pique, Daley Blind, Christian Eriksen, Klaas-Jan Huntelaar en Pedro. Ze waren in hun jonge jaren allemaal te zien op het Terborg Toernooi voor spelers onder 18. Op 2, 3 en 4 juni staat de 42e editie op het programma met opnieuw een sterk deelnemersveld. Vitesse won in 2022 en verdedigt de titel. Hier een korte terugblik.

www.terborgtoernooi.nl

Zieuwent

Echt jonge talenten komen op 27 en 28 mei in actie op het Seesing Tournament in Zieuwent, een toernooi voor spelers onder 12 op sportpark De Greune Weide van RKZVC. In 2003 was de eerste editie. Inmiddels hebben enkele spelers die in Zieuwent in actie kwamen, naam gemaakt in de eredivisie of een buitenlandse competitie. RSC Anderlecht was vorig jaar het sterkste en hoopt dat deze editie te herhalen.

www.seesingtournament.nl

Talenten in actie in Zieuwent. Foto: Seesing Tournament

___________________________________________________________________

Erop uit

Op de pagina erop uit lees je boeiende verhalen en voorbeelden over erop uitgaan in de Achterhoek. Laat je inspireren door de artikelen en/of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers. Ga voor meer artikelen naar de onderstaande link. 
https://www.helemaalachterhoek.nl/category/leven-in-de-achterhoek/erop-uit/

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *