Wout Kuiper

Trainer Reinier Robbemond wil herkenbaar voetbal

De Graafschap waagt dit seizoen een nieuwe poging om promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen. Dat gebeurt onder leiding van trainer Reinier Robbemond. Robbemond is een oude bekende in Doetinchem, hij speelde van 2004 tot 2009 voor de Superboeren.

Reinier Robbemond (49) speelde lange tijd betaald voetbal. Van 1990 tot en met 2009 om precies te zijn. Hij maakte zijn debuut voor Dordrecht 90, kwam daarna uit voor FC Utrecht en AZ om vervolgens bij De Graafschap neer te strijken. Na zijn carrière koos Reinier Robbemond ervoor om trainer te worden. Hij was jeugdtrainer van AZ, assistent-trainer van Willem II, PSV en Maccabi Tel Aviv en hoofdtrainer van FC Oss. De oefenmeester is blij met zijn terugkeer op De Vijverberg waar hij een tweejarig contract heeft. “Ik kon bij Maccabi verlengen, maar heb een keuze gemaakt op basis van ambitie. De Graafschap is een bijzonder mooie club met een goed imago en betrokken supporters en sponsors. Het is goed om terug te zijn, er is weinig veranderd. Ik heb me als speler altijd gewaardeerd gevoeld. Voel me hier op mijn gemak. Normaal doen en hard werken, daar gaat
het om. Het is mijn doel om er een succesvolle periode van te maken.” Twee jaar achter elkaar lukte het niet om promotie af te dwingen.

Aan de bak

Dat het het afgelopen seizoen nog misging, zorgde voor een enorme dreun. “Ze waren er zo dichtbij, dat was natuurlijk een drama”, zegt Robbemond. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Met een nieuwe trainer die zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt. “De eredivisie is het streven, daar loop ik niet voor weg. Ook al heeft het bestuur dat niet zo uitgesproken. Maar het is een pittige competitie met veel concurrentie. Clubs als VVV, ADO Den Haag, FC Emmen, Volendam, NAC en Almere City willen allemaal een niveau hoger spelen. We kunnen aan de bak, het is een mooie uitdaging.” Naast goede resultaten wil Robbemond zijn ploeg ook aantrekkelijk laten spelen. “Het publiek moet vermaakt worden.” Hij wil herkenbaar dominant voetbal met strijd en passie. “Ik sta voor aanvallend en verzorgd voetbal met spelers die er veel energie insteken. Maar winnen blijft het belangrijkste. Dus als het even niet lukt, dan mag het ook opportunistisch. Hopelijk wordt het met de steun van het publiek als twaalfde man een mooi seizoen.”

Wat is volgens jou een Superboer?

“Iedereen die achter De Graafschap staat en de club onvoorwaardelijk steunt. Zelf ben ik weliswaar geen Superboer maar ik kan me er wel mee identificeren.”

Wat is je eerste herinnering aan De Graafschap?

“Als tegenstander was ik altijd onder de indruk van de fanatieke aanhang. En als speler van De Graafschap kan ik me nog de trainingen op de Veldhoek goed voor de geest halen.”

Wat is je beste/leukste herinnering aan De Graafschap?

“Het kampioenschap in de eerste divisie in 2007 na de thuisoverwinning op FC Emmen en het feest op het plein.”

Wat moet De Graafschap doen om een stabiele eredivisieclub te worden?

De club moet zich doorontwikkelen en beleid blijven voeren. Dat dient te gebeuren met de juiste mensen op de juiste plek. Stabiliteit is belangrijk voor een volksclub zoals De Graafschap. ”

Welke oud-De Graafschap-speler zou perfect in het huidige elftal passen?

“Zonder twijfel, Eric Viscaal. Een geweldige speler.”

Wat moet er direct veranderen bij De Graafschap?  

“Het zou prettig zijn als de trainingslocatie bij het stadion zou zijn, dan hoef je niet steeds te reizen.”

Wie is de beste ambassadeur van de club of zou dat kunnen zijn?

“Guus Hiddink.”

___________________________________________________________________

MIJN Superboer

In de rubriek van MIJN Magazine gaan we maandelijks in gesprek met een Superboer. Meer over superboeren en de Graafschap? Bekijk meer artikelen over De Graafschap via https://www.helemaalachterhoek.nl/category/mijnmagazine/mijn-superboer/

Verder lezen

Oldtimer
Erop uit
Online

Oost Gelre Oldtimer toertocht

Wij organiseren op 28 Juli 2024 de 1e Oostgelre Oldtimer Toertocht . Dit is een Toertocht voor auto’s en motorfietsen van voor 1940. Deelname is voor iedereen toegestaan mits het

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *