Overlijdt u als partners snel na elkaar en heeft u geen testament?

Trouwplannen? Denk ook aan de financiële en juridische kant

Als u gaat trouwen, gaat u een verbintenis aan die bij de wet is geregeld. Als u niet van tevoren huwelijkse voorwaarden maakt, beslist die wet voor u wat u met elkaar gaat delen. Dat is vooral belangrijk als u onverhoopt gaan scheiden, als u een bedrijf hebt of ooit een bedrijf wilt beginnen. Om met een gerust hart samen het huwelijk in te gaan, is het dus goed om te bedenken of u wel of geen huwelijkse voorwaarden wilt.

Bedrijf

Als u een bedrijf hebt of in de toekomst een bedrijf gaat beginnen, adviseren we u zeker om bij de notaris langs te gaan. Door het maken van huwelijkse voorwaarden kunt u namelijk het bezit van uw partner beschermen tegen schuldeisers die uw bedrijf later misschien krijgt.

Uw huwelijk en uw huis

Is de eigendom van het huis waarin u woont niet fiftyfifty verdeeld? Of heeft een van u bijvoorbeeld meer geld in het huis gestoken? Dan is er een directe reden om naar uw notaris te gaan voor u gaat trouwen. De financiële consequenties van uw huwelijk kunnen in die situatie groot zijn.

Wel van elkaar houden, maar financieel alles zo laten? Dat kan.

Veel mensen willen dat hun huwelijk hun financiële zaken niet verandert. De wet gaat er namelijk van uit dat vanaf de trouwdag alles van u samen wordt, behalve wat u persoonlijk erft of geschonken krijgt. In de huwelijkse voorwaarden kunt u regelen wat u tijdens het huwelijk en na een eventuele scheiding wel en niet met elkaar deelt. Of het nou om salaris of om bezittingen gaat. U kunt zelfs financieel alles zo laten als voor jullie huwelijk.

Hebt u al een samenlevingscontract? Houd er dan rekening mee dat dit vervalt door te trouwen. Reden genoeg om goed na te denken over welke afspraken u uit het samenlevingscontract wilt ‘meenemen’ in uw huwelijkse voorwaarden. Bent u ook benieuwd of het verstandig is om huwelijks voorwaarden te maken? Laat u dan op tijd voorlichten om de juiste afweging te kunnen maken.

Als u niet voornemens bent om te gaan trouwen, maar om een geregistreerd partnerschap aan te gaan, dan geldt daarvoor hetzelfde als bij een huwelijk.

Contact

Wilt u meer informatie? Bel of kom gerust langs op onze vestigingen in Groenlo of Eibergen.

Roerdink Grijsen Notarissen
E: info@rgnotarissen.nl
I: www.rgnotarissen.nl
Winterswijkseweg 23 7141 DM Groenlo | T: 0544-46 19 25
Nijverheidsstraat 8-02 7151 HN Eibergen | T: 0545-72 61 99

___________________________________________________________________

Bedrijfspresentaties

Boeiende verhalen en bedrijfspresentaties in de Achterhoek! Laat je inspireren door de artikelen en- of praktijkverhalen van Achterhoekse ondernemers via //www.helemaalachterhoek.nl/category/werken-in-de-achterhoek/bedrijfspresentaties/.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *